Fransız otomotiv devi Renault gelecek yıllık stratejisini açıkladı. Bu sunumda en çok dikkat çeken şey ise markanın efsane otomobili olan 5 modelinin elektrikli prototipi oldu. Yeni efsane modeldeki logo dikkatlerden kaçmadı.

Firma otomotiv endüstrisindeki değişimi bu stratejik planıyla resmen benimsiyor. “Nouvelle Vague” adını verdiği yeni dönemde Renault, teknoloji, hizmet ve temiz enerji markasına dönüşerek otomotiv endüstrisine modern bir yaklaşım getirecek.

Elektrikli ve hidrojen çözümleriyle enerji geçişindeki rol oynayacağını açıklayan marka, 2025 yılına kadar Avrupa’daki en çevreci ürün gamını sunmak istediğini bildirdi. Teknoloji tarafında ise yazılım, veri, siber güvenlik ve mikroelektronik için özel olarak hayata geçirilmiş “Software République” adlı açık ekosistemin güçlendirileceği kaydedildi. Bu ekosistemin, bağlantılı servislerle Renault ürün gamını besleyeceği öğrenildi.

Fransız üretici, gelecek planlarını açıkladığı toplantıda 'Renault 5 Prototip' aracını da tanıttı. R5'ten esinlenerek geliştirilen prototip, tamamen elektrikle çalışıyor.

Otomobil hakkında bilgi veren Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, "Renault 5 prototipinin tasarımı, marka mirasımızın kült modeli olan R5’i, temel alıyor. Prototip, modernliği ve zamana uygun bir otomobili temsil ediyor" dedi.


LOGODA DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİKLİK

'Renault 5 Prototip'te Fransız otomotiv devi Renault'un yeni logosu da ortaya çıktı.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • ömer 18.01.2021 12:08
    fransız malı almıyorum reklam yapmayın şimdilik alman arabasına biniyorum ülkem araba ürettiğinde ona binecem bukadar.
  • bülent 15.01.2021 14:58
    ELİN yabancısı araba üstüne araba çıkarıyor, model üstüne model üretiyor, yerli işbilmezler ise "araba dönemi geçti, bunlar geride kaldı, ben yaptırmam vs" konuşup duruyor.. yazık .. arabaya binilmeyen bir dönem gelirse bunların ancak önemi o zaman ortadan kalkar.. o zamanı da Allah bilir..
  • ser 15.01.2021 14:19
    ne efsane ama
  • ............. 15.01.2021 10:16
    clio'yu andırıyor
  • Yusuf.ir 15.01.2021 09:53
    Togg yeter başkalari hiçin kari.
Daha fazla yorum görüntüle