Toyota'nın C+pod modeli satışa çıktı!

Toyota, C pod ultra kompakt elektrikli aracını Japonya'da tüm kurumsal müşteriler ve belediyelerin yanı sıra artık bireysel müşterilerine de sunmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 10:19 GÜNCELLEME 07.01.2022 10:19 OTOMOBİL
Toyota'nın C+pod modeli satışa çıktı!
Toyota'nın C+pod modeli satışa çıktı!

Geçen yıl sınırlı sayıda kullanıcılara sunulan C+pod, şimdi daha geniş müşteri kitlesine sunularak mobilite ihtiyaçlarına yanıt verecek.

Japonya'da tüm kurumsal müşteriler ve belediyelerin yanı sıra, artık bireysel müşteriler de aracı satın alabilecek.

Çevre dostu iki kişilik bir elektrikli araç olan C+pod, küçük bir otomobilden daha kompakt boyutlara sahip ve günlük kısa mesafelerle seyahat eden kullanıcılar için bir mobilite seçeneği olarak tasarlandı.

C+pod'un hedef kitlesi içerisinde gençler, yeni araç kullanmaya başlayan kullanıcılar veya otomobille sürüş yapmaktan çekinen yetişkinler gibi profiller yer alıyor.

C+POD TEKNİK DETAYLAR

Kolay kullanımı, çevre dostu olması ve ultra kompakt gövdesine rağmen araç, kapsamlı güvenlik ve emniyet özellikleriyle kullanıcılar tarafından oldukça olumlu tepkiler aldı.

2,490 milimetre (mm) uzunluğu, 1,290 mm genişliği ve 1,550 mm yüksekliğiyle aracın dönüş çapı 3,9 metre olarak açıklandı.

Bu sayede dar alanda rahatça manevra yapabilen C+pod, tek şarjla 150 kilometre menzile sahip.

2 kişilik C+pod’un 9,06 kWs’lık lityum iyon bataryası 5 saatte tamamen doldurulabiliyor. Ayrıca C+pod, önünde yer alan girişle 10 saate kadar güç kaynağı olarak da kullanılabiliyor.

Maksimum 60 km/s hıza ulaşabilen C+pod’un ağırlığı ise 670 kilogram olarak duyuruldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR