Renault, elektrikli otomobilleri için tarih verdi

Renault, 8 yıl içinde yani 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli araç satan bir marka olacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2022 15:34 GÜNCELLEME 14.01.2022 15:34 OTOMOBİL
Renault, elektrikli otomobilleri için tarih verdi
Renault, elektrikli otomobilleri için tarih verdi

Renault CEO’su Luca De Meo tarafından açıklanan hedef, içten yanmalı tüm Renault motorlarının üretiminin terk edilmesi anlamına geliyor. 8 yıl içinde içten yanmalı motorları terkedecek olan Renault yüzde 100 elektrikli bir marka haline gelecek. Renault Grup çatısı altındaki Dacia markası için bu hedef tarih geçerli değil.

Renault, 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli otomobil markası olma planında gaza basıyor. Fransız şirket bu tarihe kadar Avrupa bölgesindeki satışlarının tamamını elektrikli araçlardan (EV) oluşturacak.

Renault yüzde 100 elektrikli markalar arasına katıldı

Automotive News Europe’un haberine göre, Renault Group CEO’su Luca de Meo, bugün bir grup Fransız gazeteciye konuştu. CEO açıklamasında “Avrupa’da 2030’a kadar Renault yüzde 100 elektrikli olacak” dedi.

Bu tarih aynı takvimde tamamen elektrikli bir marka olma hedefine sahip olan Fiat, Ford ve Peugeot tarafından daha önce açıklanan tarihlerle çakışıyor.

Duyuru, az sayıdaki bir grup Fransız gazeteciye yapıldı. Açıklamanın içeriğinde markanın 2025 yılına kadar 24 yeni aracı piyasa sürmesini, elektrikli araç tekliflerini geliştirmesini, Alpine markasıyla da elektrikli araç pazarına girmesini gibi detayları içeriyor. Renault grubu için radikal bir dönüşüm anlamına gelen bu plan bakalım nasıl işleyecek.

Dacia uygun fiyat yapısını korumaya devam edecek

Açıklamanın bir başka önemli detayı ise Grup içerisindeki ekonomik fiyatlı otomobiller üreten Dacia için geldi. de Meo, değer odaklı Dacia’nın uygun fiyat yapısını korumak için “mümkün olan en son anda” tamamen elektrikli hale geleceğini öngördüğünü dile getirdi.  Bunun da 2030 yılından erken olmayacağı ama sonrasına sarkacağı yönünde imada bulundu.

Renault’nun yeni dönem EV ailesine ilk olarak yeni Mégane E-Tech Electric crossover, 5 süpermini ve 4 kompakt crossover eklenecek. Bu modeller etap etap hazır hale gelecek ve önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek. 2025 yılına kadar iki yeni elektrikli araç daha bu listeye eklenecek.

Avrupa ve Türkiye 2030 yılında çok değişecek

Paris İKlim Anlaşması ve Green Deal sözleşmesi gibi Avrupa4nın iki önemli çevre anlaşması, 2030 yılında markaların sadece elektrikli araç satmasına izin verecek şartlar içeriyor. 2040 yılına kadar önce otomobiller, ardından hafif ticari araçlar ve sonra da ticari araçlar 0 emisyonlu motorlarla satılmak zorunda olacak. 2053 yılında ise Türkiye dahil tüm Avrupa yollarında sadece 0 emisyonlu elektrikli ve hidrojenli araçlar dolaşıyor olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR