Tesla Çin’de yeni bir rekora imza attı

Tesla, karantina sonrası Çin’de hem üretimde hem de sevkiyatta tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2022 11:05 GÜNCELLEME 09.07.2022 14:01 OTOMOBİL
Tesla Çin’de yeni bir rekora imza attı
Tesla Çin’de yeni bir rekora imza attı

Tesla’nın Shanghai’deki tesisi, üç haftalık karantina süresinden sonra hızla üretime geri döndü.

Üretimin karantina yüzünden durması, yılın ikinci üç aylık dönem bilançosunu biraz geriletti ancak haziran ayında hem üretimde hem de sevkiyatta tüm zamanların aylık rekoru kırıldı.

2022 yılının ikinci üç aylık dönemde Tesla, 254 bin 695 teslimatla beklentileri karşıladı ama daha önceki karantinasız dönemin yüzde 18 kadar gerisinde kaldı. Ancak hem teslimat hem de üretim haziranda o derece arttı ki, hem Çin’de satışta rekor kırıldı hem de tüm dünyadaki Tesla fabrikalarında 119 bin elektrikli araç üretildi.

Öte yandan yeni fabrikaların haziran rekoruna katkıları da çok düşük oldu. Toplam rakamlara bakıldığında Almanya ve ABD’deki Tesla tesislerine toplam ancak 41 bin birimlik bir pay kalmış oluyor ki, bu durum Çin’deki Gigafactory’nin önderlik konumunu daha net vurguluyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Musk niye Turkiyeye fabrika acmiyor enteresan. O kadarda Ankaraya geldi. Almanya yerine Turkiye ye fabrika acmasi tesvik edilebilirdi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR