Volkswagen'den batarya üretim hamlesi

Alman otomotiv devi Volkswagen 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. 6 üretim tesisinden oluşan bu yatırımların ilkinin temeli atıldı. Almanya Salzgitter’de inşaatına başlanan tesis “Salzgiga” lakabıyla anılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2022 09:36 GÜNCELLEME 12.07.2022 09:36 OTOMOBİL
Volkswagen'den batarya üretim hamlesi
Volkswagen'den batarya üretim hamlesi

Tesla’nın Berlin merkezli Gigafactory’sine atıfta bulunan bu tesis; pil üretim teknolojisine yapılan 20 milyar dolarlık yatırımın bir parçası olan 6 tesisten ilki. Bu fabrika, VW’nin 20 milyar dolardan fazla ekonomik faaliyet üreteceğini ve 20.000’den fazla kişiyi istihdam edeceğini söylediği PowerCo adlı bir teknoloji şirketinin parçası.

Tesisin üreteceği piller, VW ID serisi ile Audi E-tron serisi gibi; Volkswagen Grubu’nun gelecekte üreteceği MEB platformundaki elektrikli araçlarda kullanılacak. Volkswagen ve PowerCo, platformun “yakın gelecekte” 40 GWh’ye ulaşacağını ve 500.000’den fazla araç için pil paketleri sağlayacağını bekliyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, SalzGiga fabrikası gibi tesislerin enerjiden daha bağımsız bir Almanya için çok önemli olduğu konusunda kararlı. Reuters, şansölyenin Asya’dan gelen pillere güvenmenin bir “hata” olduğu konusunda ısrar ettiğini ve Rusya ile olan çatışmanın ve COVID 19 salgınının küresel tedarik zincirlerinin güvencesizliğini nasıl ortaya çıkardığını bildirdi.

Ayrıca tören sırasında Volkswagen, PowerCo tarafından gelecekte üretilecek tüm paketleri içerecek standart bir pil hücresini tanıttı. Bu yeni birleşik pil hücresi tasarımı, tüm VW elektrikli ürünlerinin yüzde 80’inde kullanılacak. Volkswagen, hücre tasarımının EV pil paketlerini yüzde 50’ye kadar daha ucuz hale getireceğini ve tüm pil tasarımları arasında dinamik ölçeklemeye izin vereceğini söylüyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR