Mercedes, 10 bin aracını geri çağırdı

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, güvenlik endişeleri nedeniyle Çin'de bulunan 10 binin üzerinde ithal otomobili geri çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2022 12:35 GÜNCELLEME 14.08.2022 12:35 OTOMOBİL
Mercedes, 10 bin aracını geri çağırdı
Mercedes, 10 bin aracını geri çağırdı

Mercedes tarafından Çin'in Devlet Pazar Düzenleme İdaresi'ne başvurusu yapılan geri çekme işlemi, 28 Ekim 2018 ile 8 Kasım 2021 arasında üretilen 11.212 GLE SUV ve GLS SUV aracın yanı sıra 3 Eylül 2021 ile 25 Kasım 2021 arasında üretilen 660 EQS aracını kapsıyor.

Şirket söz konusu GLE SUV ve GLS SUV araçları 15 Ağustos'tan itibaren geri çağırmaya başlayacak.

Şirket, bu araçların akülerinin şase kablosunun gerektiği gibi çalışmayabileceğini ve bunun da yangın riskine yol açabileceğini bildirdi.

Mercedes EQS model araçlarının geri çağırma işlemine ise 1 Eylül'den itibaren başlayacak.

EQS araçlarının ön ve arka tamponlarında bulunan çekme klipsleri üzerindeki vida dişlerinin şartnamelere uymayabileceği, bunun da güvenlik risklerine yol açabileceği belirtildi. Mercedes-Benz kusurlu parçaları ücretsiz olarak kontrol edip düzeltme veya değiştirme sözü verdi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • bu işler böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    mücevher sektörünün devleri ne zaöan ürünlerini geri çağıracak ? verilmiş onlarca gerçeği yansıtöaya sertifika var ! insanlar bilgisizliklerinden sebep dolandırılıyor! büyük ZANnettiğini markalara dikkat !!!
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes kalite demek güvence demek
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri çağırma haber değilki, iş dünyası,,,,,aplle binlerce telefonu geri çağırdı, Arçelik binlerce saç kurutma makinesini geri çağırdı, gelmeyenlere, dön aşkım dedi....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuzlarsa alabilecekmisin.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes eskiden Mercedes di simdi problem skandallar bitmiyor ve gereksiz pahali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR