Tesla Model Y, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Berlin'deki fabrikada üretilen 2022 Tesla Model Y, Euro NCAP'in zorlu testlerini başarıyla geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2022 09:25 GÜNCELLEME 10.09.2022 09:25 OTOMOBİL
Tesla Model Y, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı
Tesla Model Y, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenlik ve performans değerlendirmeleri için 1977 yılında kurulan bağımsız kurum Euro NCAP, yaptığı testler sonucunda otomobilleri derecelendiriyor.

Berlin'deki fabrikada üretilen 2022 Tesla Model Y, Euro NCAP'in zorlu testlerine girdi ve başarıyla ayrıldı.

Tesla Model Y, yapılan güvenlik testleri sonucu 5 yıldız aldı ve bu dereceyi elde eden araçlar arasında zirveye yerleşti.

Güvenlikten tam puan aldı

Model Y'nin asıl başarısı, yüzde 98 başarı elde ettiği güvenlik yardımcısı kategorisi oldu. Elektrikli model aynı zamanda yetişkin yolcu korumasında da yüzde 97 başarı elde etti.

Aynı zamanda Tesla'nın Berlin fabrikasında üretilen Model Y'nin şerit desteği ve yeni kabin kamerasıyla çalışan sürücü durumu izleme özelliği ile de tam puan aldığı kaydedildi.

Ayrıca, sadece kameralarla çalışan Vision sisteminin de diğer araçlar, bisikletliler ve yayalarla yapılan testlerde kazaları önleme konusunda çok iyi çalıştığı açıklandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR