ABD'de gelecek elektrikli otomobillerde

ABD'de 2030'a kadar otomobil satışlarının yarısından fazlası elektrikli olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 09:45 GÜNCELLEME 22.09.2022 09:45 OTOMOBİL
ABD'de gelecek elektrikli otomobillerde
ABD'de gelecek elektrikli otomobillerde

ABD'de satılan binek otomobillerin yarısından biraz fazlası, kısmen ABD Başkanı Joe Biden tarafından yürürlüğe giren 374 milyar dolarlık yeni iklim harcamasında yer alan tüketici teşvikleri sayesinde, 2030 yılına kadar elektrikli araçlar olacak.

Analistler, yeni elektrikli araç alımı için 7,500 dolara kadar satış noktası vergi indirimi de dahil olmak üzere bu teşviklerin benimsenme hızını artırmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Ağustos ayında Enflasyon Azaltma Yasası'nın (IRA) yürürlüğe girmesinden önce, 2030 yılına kadar EV satışları için tahminler ABD pazarının yüzde 43'ü seviyesindeydi. İklim harcama önlemi yürürlüğe girince, bu tahmin yüzde 52'ye revize edildi.

ABD geçen yıl Biden tarafından belirlenen temel bir hedefe ulaşma yolunda gösteriliyor. ABD'de satılan tüm araçların yarısının bataryalı elektrikli, plug-in hibrit veya yakıt hücreli olması bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR