Rolls-Royce, Türkiye'de satış rekorunu kırdı

Lüks otomobil devi Rolls-Royce, 2013 yılındaki açılışından bu yana otomobil satışlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 16:41 GÜNCELLEME 29.01.2023 16:41 OTOMOBİL
Rolls-Royce, Türkiye'de satış rekorunu kırdı
Rolls-Royce, Türkiye'de satış rekorunu kırdı

İngiltere merkezli lüks otomobil markası Rolls-Royce, 2022 yılını şirket rekorunu kırarak kapattı.

Rolls-Royce, yaptığı açıklamada 2022 yılında dünya genelinde en yüksek yıllık satış rakamlarına ulaştığını açıkladı. 2022'de dünya çapındaki satışlar 6 bin 21 adede ulaştı.

TÜRKİYE'DE REKOR KIRDI

Rolls-Royce Türkiye, 2013 yılındaki açılışından bu yana otomobil satışlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu.

Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü Hilal Aysal, 2022 yılında Türkiye'de Rolls-Royce satışlarının üç haneli seviyelere gelerek rekor kırdığını belirtti.

Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü Hilal Aysal, medya resepsiyonunda şunları söyledi:

2022 yılı sonuçları bizi çok gururlandırıyor. Rolls-Royce müşterilerinin beklentileri son derece yüksek. Kendi ülkemde rekor satış seviyesine ulaşarak büyüme ivmemizi koruduk ve hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla devam etmeyi arzu ediyoruz.

"LÜKSÜN SINIRLARINI ZORLADIK"

Rolls-Royce Motor Cars Kurumsal İletişim Orta/Doğu Avrupa ve Orta Asya Direktörü Frank Tiemann, ''Artuğ, Hilal ve tüm ekibe neredeyse on yılı aşkın süredir gösterdikleri muazzam çaba ve bu olağanüstü başarı için teşekkür etmek istiyorum. Rolls-Royce müşterileri, etkileşimde bulundukları markalardan haklı olarak yalnızca en iyiyi bekleyen eklektik bir topluluğun parçasıdır'' ve şöyle devam etti: ''Yüz yılı aşkın bir süredir Rolls-Royce Motor Cars, yeni gerçeklikler yaratarak lüksün sınırlarını zorladı. Otomotiv alanının hem içinde hem de ötesinde. Bu mükemmellik arayışı, İstanbul'daki yeni müşteri deneyimine çok doğal bir şekilde yansıyacak ve genel olarak başarımızın da anahtarı olacak.''

KÜRESEL YILLIK SATIŞ REKORU

Önde gelen lüks otomobil üreticisi, kısa bir süre önce tarihi bir küresel yıllık satış rekorunu doğruladı. 2022'de dünya çapındaki satışlar 6.021 motorlu araca ulaştı. Bespoke siparişlerinin değeri de rekor seviyelere ulaşırken, tüm Rolls-Royce modellerine yönelik talep, 2023'ün ötesinde güvence altına alınan ön siparişler ile son derece güçlü olmaya devam ediyor.

DİĞER LÜKS ARAÇLARIN TÜRKİYE SATIŞLARI

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre diğer lüks otomobil markaları 2022'yi durgun geçirdi.

2022'de 28 adet Aston Martin satışı gerçekleşti. Marka 2021 yılında 33 adetle rekor satışa ulaşmıştı.

Bir diğer lüks marka Ferrari ise 2022 yılında Türkiye'de 22 adet araç satışı gerçekleştirdi. Ferrari'nin satış rekoru ise 29 araç satışı ile 2007 yılına ait.

2022'de Bentley satışları da 15'te kaldı. Marka 2013 ve 2014'te yaptığı yıllık 21 adetlik satışa sonraki yıllarda erişemedi.

Son olarak Lamborghini ise 2020'den bu yana kaydettiği çift haneli satış rakamına 2022'de de ulaşmayı başardı.

2022'de Türkiye'de 14 adet Lamborghini satışı yapıldı. 2020'de 19 adetle Lamborghini satışları rekor kırmıştı.

Rolls-Royce'un yeni CEO'su Tufan Erginbilgiç, görevine başladıRolls-Royce'un yeni CEO'su Tufan Erginbilgiç, görevine başladı

Lüks otomobil devi Rolls-Royce rekoru kırdı! Lüks otomobil devi Rolls-Royce rekoru kırdı!

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • al iste 1 yıl önce Şikayet Et
    hani fakirdik hani para yoktu. diyenleriniz olabilir iste onlarin israrla gormek istemedikleri aci tablo bu aslinda. zengin daha zengin fakir daha fakir. memurlar disindaki mimar muhendis 4 yillik fakulte mezunu beyaz yaka asgari ucrete dogru gidiyor . makas daraldi. orta kesim ulkenin diregidir en onemli kesimdir ve ne araba ne de ev alacak bir kazanclari olmayacak. fakirlesme bir nesil sonra aci aci hissedilecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp lilere sorarsan herkes acından ölüyor
    Cevapla
  • Nafiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlete iş yapan müteahhitler hariç.
    Cevapla
  • Ercani 1 yıl önce Şikayet Et
    Hic bir yabanci TR de normalinde 1 milyon€ olan araca 3,4 € milyon verip bu araclari almaz..alanda en fazla %10 u gecmez...Bizim millet genelde.tiktok,instag da yarış yapan Bir suru Türk var çoğunun arabası pahali arabalar millet zenginleşti,,ama sosrsam herkes aç.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    o rus bu abd alanlar hep yabancı
    Cevapla
  • Yaşlı adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir bayi fırsat bu deyip araç başına 100-150bin koyup satıyor 500araç sattığını düşünün,50-75milyoncuk haram para eder ...eee nerede harcayacak...rakamları minik tuttum dahasını siz hesaplayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR