Dolar 3 seviyesine çok yaklaştı

Dışarıda ve içeride yaşanan belirsiz hava doları bu sabah 2.9983'e kadar yükselerek tarihi zirvesine yaklaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2015 09:23 GÜNCELLEME 04.09.2015 09:29 Piyasalar
Dolar 3 seviyesine çok yaklaştı
Dolar 3 seviyesine çok yaklaştı

Dolar/TL Çin kaynaklı küresel büyüme endişelerinin gelişmekte olan para birimleri üzerindeki baskısının yanı sıra iç siyasi ve ekonomik belirsizliklerin etkisiyle bu sabah 2.9983'e kadar yükselerek 3 seviyesinin hemen üzerindeki tarihi zirvesine yaklaştı.
 
Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine odaklanacak. Dün beklentilerin üzerindeki enflasyon verisi sonrası yönünü yukarı çeviren ve günü 2.98'in hemen altında tamamlayan dolar/TL saat 08:41 itibarıyla 2.9910/2.9929 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte sepet bazında TL 3.1595/3.1618, euro/TL 3.3278/3.3308 seviyesindeydi. Bu verilere göre yıl başından bu yana TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 22'yi buldu.
 

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep sömürgeciler kazaniyor onlar oynuyor bu milletle yeter artık uyanin bizi bize kırdırip vuruyorlar ensemize tokati
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    chp gelecek dolar elli kurus olacak :DDD alkislayib beni :DDD bak bakiym kazin ayagi oylemiymis. Devlete kambur komple zarar eden kurumlar ozellesti simdi vergisiyle ekonomiye destek oluyor. Chp mhp gelsede aki karayi gorsek diyecem sizin yaninizda bende yanacam, Allah korusun.
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    kriz yok 2001 krizinde doların 4 katına gunluk faizin %7500 cıktıgı gunleri ne cabuk unuttunuz sonuna kadar ak parti!
    Cevapla
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti meselesi değil bu amerikanın küresel planı tıkır tıkır işliyor, çindeki dolarları çekince çin ekonomisinde oluşan durun küresel pazara hakim olan çini zora soktu ve bu da ülkeleri zora soktu, akın ipeğin çaldığı 7 milyar doları sadece piyasaya soksak dolar 2.5 seviyelerine inecektir
    Cevapla
  • efe 8 yıl önce Şikayet Et
    kimin 7 milyar doları kaybolduki
    Cevapla
  • Satacak kalmadı 8 yıl önce Şikayet Et
    eskiden olsa hemen 3-5 tane devlete ait fabrika falan satılı verir piyasaya ondan gelen para sürülür rahatlatılırdı piyasa.Şimdi oda kalmadı sata sata toprak satmaya başlayın özelleştirmeyle
    Cevapla
  • memedo 8 yıl önce Şikayet Et
    o dediğin kurumlar devletin elindeyken ne oluyordu dolar yükselmiyor muydu ??? ekonomik kriz olmuyor muydu... işte sizin gibi ancak eleştiri yapmayı bilen ekonomiden anlamayanları yorumu ancak bu kadar olur... bu arada ağustos ayında 83 000 .. araba satıldı.. galiba çok fakiriz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR