Evde çiçek yetiştirmenin püf noktaları

Birçok insan görsel olarak rahatlamak için ya da hobi olarak evinde bitki yetiştirir. Bitkilere evde bakmak ise özel bir ilgi gerektirir.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2017 09:17 GÜNCELLEME 18.04.2018 09:30 Pratik Bilgiler
Evde çiçek yetiştirmenin püf noktaları
Evde çiçek yetiştirmenin püf noktaları

İşte çiçek yetiştirmenin püf noktaları:

-Eve aldığımız bitkilerin nereye koyulacağı çok önemlidir. Bazı bitkiler sıcak ortamları severken bazıları nemli ve serin ortamları sever. Bu yüzden aldığınız bitkiye uygun bir yere koymalısınız.

-Bitkiler için ışık koyuldukları yer kadar önemlidir. Özellikle yetiştirdiğiniz bitki çiçek açan bir bitki ise mutlaka ışık gören bir yere koyulmalıdır. Aynı şekilde bu tarz bitkiler koyu renk duvara yakın konulmamalı açık renge boyanmış bir duvara yakın konmalıdır.

-Bitkileri sürekli sıcaklığın değiştiği kapı önleri gibi yerlere koymamak gerekir. Çünkü bitki belirli bir sıcaklıkta kalmalıdır. Eğer Afrika Menekşesi ve Çöl Kaktüsü bakıyorsanız bu bitkiler sıcağı çok sever.  Diğer bitkiler daha ılık koşullarda bakılmalıdır.

-Evinizde baktığınız bitkinin toprağını elinizle kontrol ederek kuruyup kurumadığını anlayabilirsiniz. Bitkilerin toprağı nemli olmalıdır. Bu nemi sağlamak içinde su vermek gerekir. Ancak bunun da belli bir miktarı olmalıdır. Çok fazla su alan bitki çürüyebilir.

-Eğer bitkinizin yeteri kadar büyüdüğünü düşünüyorsanız ve saksı küçük gelmeye başladıysa saksıyı değiştirme vakti gelmiş demektir. Sadece büyüdüğünde değil rengi solmaya başladığında da saksıyı değiştirmeniz gerekecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR