Ortanca çiçeğine nasıl bakılır? Renklendirme teknikleri nelerdir?

Ortanca çiçeği değişik renkleriyle rengini toprağında bulunduran içeriğine renkten renge giren bir çiçek. Ortanca çiçeği renklendirme pratik yollarla yapmak için sizlere paylaştığımız yöntemleri deneyebilirsiniz. Ortanca çiçeğine nasıl bakılır? Renklendirme teknikleri nelerdir? İşte, yanıtları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2019 08:14 GÜNCELLEME 23.04.2019 08:16 Pratik Bilgiler
Ortanca çiçeğine nasıl bakılır? Renklendirme teknikleri nelerdir?
Ortanca çiçeğine nasıl bakılır? Renklendirme teknikleri nelerdir?

Çiçekler için düzenlenen çiçek güzeli yarışmasında birinci gelen çiçek Ortanca, güzel görüntüsüyle evinize büyüleyici bir hava katabilir. Ortacanın kendine nazır bir diğer özelliği ise var olan renginden ziyade mavi, mor veya başka renklere geçiş yapabilmesidir. Ortanca çiçeğine nasıl bakılır? Ortanca çiçeğinin renklendirme teknikleri nelerdir? İşte, merak edilen yanıtlar...

Mavi Ortanca

ORTANCA ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Sağlıklı ortanca yetiştirmek için mutlaka yere dikim işlemi yapmalısınız. Gölge ve aydınlık bir yer olmasına özen gösteriniz.

- Suyu çok fazla seven Ortancaları, günlük olarak sulamaya özen gösteriniz.

- Bahar mevsiminde ortanca çiçeğinin dibini kazdıktan sonra, mineral (vitamin) içerikli büyükbaş hayvan gübresi (çürüğü) toprak ekleyiniz.

- Çok büyük saksıya dikmekten ve çok sık saksı değiştirmekten kaçınınız.

RENKLENDİRME

Ortancaların rengini değiştirmek için toprağın ph değerini değiştirmeniz gerekmektedir. Pembe aldığınız bir ortancanın maviye döndüğünü fark edeceksiniz. Maviye dönüştürmek için toprağın asit seviyesini artırarak da bu uygulamada başarılı olabilirsiniz.

Pembe ortanca

Ortancanın rengini tekrardan pembe yapmak için ise toprağın asit miktarında azaltma yapmanız gerekmektedir. ( alüminyum sülfat miktarı azaltılmalı)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR