Muğla’nın tarihi ve turistik ilçesi Datça’da, bu yıl ilk kez yöresel kıyafetler giymiş kadın davulcuyla sahura kalkan vatandaşlar farklı bir Ramazan ayı yaşıyor.  

  Datça bu yıl Ramazan ayına Ege yöresinin geleneksel kıyafeti Bindallı giymiş, Türkiye’de bilinen sadece 3 kadın Ramazan davulcusundan birisi olan “Davulcu Özlem” olarak bilinen Özlem İsar’ın çaldığı Ramazan davulu ile başladı.

  Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça esnaflarından Ayşemin İzci’nin kıyafet ve Kadir Yaşar’ın verdiği araç desteğiyle Datça’da ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Davulcu Özlem;  “Ramazan öncesinde Şubat ayında yapılan Datça Badem Çiçeği Festivali’nde davulumla sahne aldım. Sonrasında, malum sırada Ramazan ayı var. Bugüne kadar Ramazan davulcuları hep erkekti. ‘Neden bir kadın olmasın?’ dedim ve Belediye Başkanımız Gürsel Uçar’la görüşerek, hem otantik geleneğimizi yaşatmak, hem de Datça turizmine tanıtımına doğal katkı sağlamak için yola çıktım. Ramazan bayramına kadar, sahurda Datça’nın her yerinde davulumu çalacağım.  Ama ritmik, akustik, Datça’ya özel yazdığım manilerimle süsleyerek, davulu güm güm kuru kuruya tokmaklamadan, kimseleri rahatsız etmeden, geçmişten günümüze gelen geleneğimizi sürdürerek” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • MUAMMER G. 17.05.2018 16:22
    ekmak kapısı bırakın çalsın
  • abdullah 17.05.2018 13:40
    bir bu eksikti... ramazanda bari kadınlara zulmetmeyin. bırakın
  • abes 17.05.2018 13:35
    ramazan eğlence ayı değil