İstanbul'a yakın ücretsiz plajlar: Günü birlik gidilebiliyor

İstanbul'a yakın ücretsiz plajları bir haberde sizler için listeledik. Bu listede İstanbul'a yakın olan bütün ücretsiz plajları bulabilir ve bu yaz için özel aracınızla giderek güzel bir tatil yapabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2021 15:10 GÜNCELLEME 24.08.2021 15:10 Rotalar
İstanbul'a yakın ücretsiz plajlar: Günü birlik gidilebiliyor
İstanbul'a yakın ücretsiz plajlar: Günü birlik gidilebiliyor

İstanbul'a yakın ücretsiz plajları bir araya getirdik. Salgın döneminde maddi manevi zorluk yaşayan herkes için nefes alabileceği ve yazın tadını çıkartabileceği adresler olduğunu söyleyelim. Evinizden sabah ailenizle beraber aracınız binerek gideceğiniz bu plajlar dinlenmek için en iyi noktalar. Akşam ise yine ailenizle aracınıza binerek evinize dönebilirsiniz.  Hem denizin hem de güzel havanın tadını çıkartmak günü birlik gideceğiniz plajlarda mümkün. Ayrıca ücretsiz olması da aile ekonomisini de destekleyen bir başka detay.

İSTANBUL’A YAKIN ÜCRETSİZ PLAJLAR

MENEKŞE PLAJI

Menekşe Plajı sadece bu sene değil her sene çok tercih edilen bir plaj olma özelliğine sahip. Hafta için günlerde sadece kadınların girebildiği plaj hafta sonu aileleri de misafir ediyor. 3. Köprünün yakınlarında bulunan Menekşe Plajı ulaşımı da kolay ve İstanbul içerisindeki güzide dinlenme yerlerinden biri.

CENEVİZ KALESİ PLAJI

 

 

Muazzam bir tabiata sahip olan plaj çevresi görmeye değer güzide gezi adreslerinden biri sadece. Batı Karadeniz’de yer alıyor ve Düzce’ye bağlı. 40 kilometrelik kumsalda dilediğiniz gibi tertemiz suyun tadını çıkartarak plajda vakit geçirebilirsiniz. Mavi bayraklı bir plaj olması da ne kadar tercih edilebilecek güzel bir plaj olduğunu kanıtlıyor.

AKÇAKESE KÖYÜ

Kumsalı tertemiz olan bu köyde de güzel plajlar bulunuyor. Hafta sonu ailenizle beraber tercih edebileceğiniz güzide yerlerden biri aynı zamanda. Akşama kadar günü birlik stres atma yerlerinden biri. Özel aracınızla buraya navigasyon sayesinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kolaylıkla gidebileceksiniz. Ayrıca toplu taşıma ile ulaşım sağlamak için 139A numaralı otobüsü tercih edebilirsiniz. Köyde indikten sonra ise 20 dakika boyunca sahile yürümeniz gerekiyor.

KEFKEN CEBECİ PLAJI

Cebeci bir tatil köyü ve karşısında mükemmel manzarası bulunuyor. Bu manzara Kefken Adası’ndan oluşuyor. 2014 yılında ise mavi bayrak statüsüne ulaşmış bir plaj olması sebebiyle özeldir. 6 kilometre uzunluğa sahip olan plaj tertemiz ve tatil için ideal. Plaj çevresinde kamp kurma imkânı da bulunuyor. Akşam evinize dönmek istemezseniz bunu da dikkate alarak değerlendirebilirsiniz.

SARIYER KISIRKAYA PLAJI

Kısırkaya köyünde bulunan plaj çok kimsenin bilmediği adreslerden biri. Bu sebeple çok fazla kişinin ziyaret etmediği bir yer olması özelliği ile sessiz sakin plajlardan aynı zamanda. Normal bir halk plajı olan Kısırkaya Plajı Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Büyük bir kumsalı bulunan plajda giriş ücreti alınmıyor. Ancak plajda diğer hizmetler için ücret ödemeniz gerekecek.

Özel aracınız yok ise bu durumda Sarıyer’den Kısırkaya Köyü’ne hareket eden minibüslere binebilirsiniz. Hacıosman’dan kalkan 152 numaralı hatta sahip otobüsleri de tercih ederek bölgeye ulaşabilirsiniz.

KADIRGA KOYU

Ağva’ya yakın bir yerde bulunan Kadırga Koyu da yine ücretsiz girebileceğiniz harika bir plaja sahip. Büyükbucaklı Köyü’nden kuzeye doğru yürüyerek buraya ulaşabilirsiniz. 1 kilometrelik kısa bir yürüyüş olacaktır.

Dünyanın en sıra dışı plajları

KİLİMLİ KOYU

Kilimli koyu yol üstünde bulunmadığı için çok fazla kişi tarafından bilinmiyor ve tertemiz sulara mis gibi doğaya sahip bir yer. İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunuyor ve Kocaeli sınırının yanı başında bulunuyor. Ağva’ya giderek buradan Killimli Koy’a ulaşabilirsiniz. Güzel bir gün geçirerek burada haftanın stresini atmak mümkün. Tüm gün denizin ve güzel koyun tadını çıkartabilirsiniz. İsterseniz arkadaşlarınızla isterseniz ailenizle burada keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kilimli Koyu’nda ateş yakmak ve kamp yapmak yasak olduğundan akşam olduğunda evinize dönmeniz gerekecektir.

Türkiye'deki en iyi kadınlar plajı: 10 farklı yer

ÇATALCA

İstanbul’a yakın ücretsiz plajlar arasında yer alan güzide bir adres de Çatalca oluyor. Çatalca bütün İstanbulluların mutlaka tercih ettiği plajlardan biri. Günü birlik denizin tadını çıkartmak isteyen herkes buraya geliyor. Kamp kurma alanlarının da bulunduğu güzide adres kafa dinlemek ve gezmek için çok iyi bir yer.

MADAM MARTA KOYU

 Büyükada’ya göre biraz daha sakin olan ve İstanbul’a yakın gidilebilecek güzel plajlara sahip bir koy burası. Burada denizin ve doğanın tadını çıkartmak güzel bir seçenek olacaktır.

KERPE HALK PLAJI

Özel aracınızla güzel bir hafta sonu geçirmek üzere ailecek gidebileceğiniz plajlardan biri Kocaelin’de yer alıyor. Mavi bayraklı plajlardan olması sebebiyle de çok tercih ediliyor ve tertemiz kumlara denize sahip olduğunu böylece gösteriyor. 500 metre uzunluğa sahip olan plaj 10 metre genişliğe sahip ve çok güzel denizi var.

ERİKLİ İTALYAN KOYU

Erikli İstanbul’a yakın gezilecek plajlardan biri ancak İtalyan koyu da çok güzel tabiat ve güzel bir alan sunuyor sizlere. Biraz uzun bir yolculuk olsa da kamp kurma alanlarından istifade ederek burada güzel tatil geçirebilirsiniz.

Türkiye'nin en iyi 12 plajı ve Mavi Bayraklı Plajlar

 

YORUMLAR 1
  • SHOPİER 9 ay önce Şikayet Et
    doldurmak istemiyom
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR