Depresyon nedir, nasıl tedavi edilir?

Uyaranlara karşı duyarlılığın azalması, girişim gücünün ve kendine güvenin yiterek umutsuzluğa dönmesi, karamsarlığın güçlenmesi durumunu belirten ruhsal bozukluğa depresyon denir.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2017 16:56 GÜNCELLEME 24.05.2017 16:56 Sağlık
Depresyon nedir, nasıl tedavi edilir?
Depresyon nedir, nasıl tedavi edilir?

Depresyon nasıl geçer?

Depresyon tedavisinde birden fazla yönteme başvurulur. İşte onlardan bazıları...

Egzersiz

Depresyon tedavisinde önerilen ilk yöntem fiziksel aktivitedir. Tedavide haftada 3 defa, günlük 30 dakika uygun bir şekilde yapılan aerobik egzersizler önerilir.

Meditasyon

Meditasyon, insanların nefes ya da bir kelimeye odaklanarak kafalarını rahatlatmak yada kirli düşünceleri uzaklaştırmak için uygulanan rahatlama şeklidir. Yapılan bazı çalışmalar meditasyonun depresyon tedavisinde stres, anksiyete ve depresyonun bazı belirtilerini hafiflettiğini ortaya çıkarmıştır.

Müzik terapisi

Müzik terapisinin depresyonu olan kişilerin ruh halini düzelttiği saptanmıştır. Müzikle yapılan tedavi, kişinin gevşemesine ve pozitif enerji ile dolmasına yardımcı olur. Bu etkisi ile depresyon tedavisinde en sık uygulanan yöntemlerin başında gelir. 

İlaç tedavisi

Depresyon tedavisinde kullanılan en temel ilaç antidepresandır. Ancak bu ilaçların etki gösterme süresi 4-8 hafta olarak değişir. Depresyonlu hastanın iyileştikten sonra ilacı en az 6 ay daha kullanması gerekir. İlacı erken sürede kesmek, depresyonun tekrarlama olasılığını yükseltir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR