Ramazan'da zinde kalmak için bol bol tüketin

İftar ve sahurda tüketilen çiğ sebzeler, gün boyunca susuzluğu daha az hissetmenizi sağlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2017 11:31 GÜNCELLEME 10.06.2017 11:31 Sağlık
Ramazan'da zinde kalmak için bol bol tüketin
Ramazan'da zinde kalmak için bol bol tüketin

Yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan'da salata tüketmek susuzluğu önlüyor. Ayrıca salata, kilo almayı önlüyor ve vücudu zinde tutuyor. 

Çiğ sebzeler sindirim için çok önemli

En iyi su kaynağı olan sebze ve meyveleri çiğ tüketmek sindirim sistemindeki düzensizliğe iyi geliyor, aynı zamanda tüm gün yaşanan susuzluğu azaltıyor. 

Bol yeşillik tüketimi bağırsakların temizlenmesini sağlıyor ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor. Özellikle brokoli, semizotu, roka gibi besinlerden oluşan salatalar gün içinde daha az susamanızı sağlıyor.

Susuzluğa karşı domates ve salatalık

Yoğun miktarda su içeren domates ve salatalık ile, uzun Ramazan günlerinde susuz kalmanızı önleyecek lezzetli salatalar yapabilirsiniz. 

Kalp dostu avakado

Avakadoyu salatalarınıza ilave ederek sağlıklı yağ alımını sağlayabilirsiniz. Avakado, içerisinde barındırdığı doymamış yağ ve kolestrol düşürücü etkisi ile tüm gün zinde kalmanızı sağlar. Yaz günlerinde hazırlayacağınız yaz salatası ile vücudunuzun yağ ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Bakliyatın doyuruculuğu

Eğer yeşillik içeren salatalar sizi doyurmuyorsa salatalarınızın içine yeşil mercimek, nohut, bulgur gibi bakliyatlar ilave edebilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR