Her şeyin yararı ve zararı dozuna bağlıdır

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ömür boyu benimsemek önemlidir. Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman, sağlıklı beslenmede kafeinin önemini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2017 10:44 GÜNCELLEME 22.08.2017 10:44 Sağlık
Her şeyin yararı ve zararı dozuna bağlıdır
Her şeyin yararı ve zararı dozuna bağlıdır

Sağlıklı beslenme yaşam tarzını benimseyebilmek herkesin arzu ettiği bir şeydir. Herkes sağlıklı yaşam seçeneklerinin neler olduğunu, sağlıklı beslenmeyi, sporun önemini, sigarayı bırakmayı ve zayıflamanın gerekli olduğunu çok iyi bilir. 

Ancak bunları biliyor olmakla harekete geçmek, bildiğimiz şeyleri uygulamak ve yaşam tarzı haline getirmek arasında çok fark vardır. Hayatımızda pozitif yaşam değişiklikleri yapmak kolay değildir. Yapılan değişiklikleri kalıcı hale getirmek ise hiç kolay değildir. 

Dozunda alınan kafein beynin uyanık kalmasını sağlar

Kişinin yaşamında gerçekleştirmeyi planladığı her türlü olumlu değişikliğin kendi kendini rahat ve güvende hissetmesiyle kalıcı olabileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman, "Kişinin seçimlerinin kendisini mutlu ediyor olması başarıyı beraberinde getiren en önemli adımdır.  

Aç kalarak, etrafımızı yasaklarla çevirerek, günün 3-4 saatini spor merkezlerinde geçirerek ne mutlu ne de başarılı olabiliriz.  Herhangi bir şeyi sağlığa yararlı ya da zararlı hale getiren dozudur. Dengeli ve yeterli beslenme ile beyin sağlığı arasındaki ilişkide kafeinin faydasından söz edebiliriz" dedi.

Dozunda tüketilen kahve insanı zinde tutar

Gün içerisinde makul miktarda içilen çay, kahve, kolalı içecekler ve kafein uyarıcı etkisiyle beynin uyarılmasını sağlar. Dozunda tüketilen kafein, insanı zinde tutar ve sağlığa zararı yoktur.

Salman, "Fiziksel aktivite yapmak genel, beyin sağlığı ve aynı zamanda kişinin mutluluğu için son derece önemlidir. Fiziksel aktivite yaparken beyinde endorfin hormonu salgılanır. Diğer bir deyişle fiziksel aktivite beyin fonksiyonlarının çalışmasını olumlu yönde etkiler" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR