Uzmanlardan evli erkeklere uyarı!

Uzmanlar, menopoz dönemine giren kadınların biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler yaşaması nedeniyle kritik bir geçiş süreci yaşadığını belirterek bu dönemde erkeklerin eşlerine karşı daha hassas olmasını tavsiye etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2018 07:18 GÜNCELLEME 27.11.2018 08:33 SAĞLIK
Uzmanlardan evli erkeklere uyarı!
Uzmanlardan evli erkeklere uyarı!

 Türkiye’de yaşayan kadınların genellikle 46, 47 yaşından sonra menopoz dönemine girdiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kadriye Uğurlu, özellikle evli erkeklerin menopoz döneminde eşlerine karşı daha hassas ve duyarlı olmasını tavsiye etti. 

“Alınacak önlemlerle sıkıntısız geçirilebilir” 

Kadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz döneminin biyolojik ve psikolojik olarak bazı sıkıntılar verebildiğini kaydeden Dr. Kadriye Uğurlu, “Çeşitli değişimlere neden olduğu için kadınlar için bu dönem kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile kadınlar bu dönemde bazı tedbirler alarak süreci daha rahat atlatabilir. Yapılan çeşitli araştırmalara göre; kadınlarda ortalama menopoz yaşı 50-52 iken Türkiye’de menopoz yaşı 46,7 yaştır. Bu dönemde adet düzensizlikleri, normal dışı kanamalar, ateş basmaları, cinsel problemler, psikolojik sorunlar gibi bazı sıkıntılar yaşanabilir. Yorgunluk, uykusuzluk, depresyon, stres, anksiyete, iştah değişimleri, sinirlilik, baş ağrısı, depresyon, huzursuzluk, eklem ve kas ağrıları, çarpıntı hissi ve uykusuzluk ve cinsel isteksizlik gibi şikayetler görülmektedir. Bu sürecin daha kolay atlatılabilmesi için hanımların hekimi ile alacağı bazı tedbirler olduğu gibi bu dönemde en önemli yardımcıları erkekleri olmalıdır. Bu nedenle menopoz döneminde hanımlar beylerinden daha çok anlayış ve hoşgörü bekler” diyerek menopoz dönemini yaşayan kadınları ve eşlerini uyardı. 

Bu dönemde hanımların kontrolleri ve dengeli beslenmeyi önem vermelerini isteyen Liva Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kadriye Uğurlu hareketsiz yaşamın menopoz sürecini olumsuz etkilediğini bu nedenle bu sürecin hekim kontrolünde atlatılmasını tavsiye etti. 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • ismail yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    bizden uzak durun da Yeter..bize lazım değilsiniz
    Cevapla
  • Güngör Gencer 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sende razı olsun inşallah cok işime yaradı
    Cevapla
  • KIZILCAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler doktor hanım.Tavsiyeleriniz herkese pusula niteliğinde ..
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    her zaman abi
    Cevapla
  • Aşık Ferrari 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık şu pozitif kadın ayrımcılığı. Yakında erkekler ölsün artık diyecekler. Alıştıra alıştıra bu sona doğru gidiyoruz.
    Cevapla
  • bademli kurabiye 5 yıl önce Şikayet Et
    ne ilgisi var şimdi bunun pozitif ayrımcılıkla ve erkeklerin ölmesiyle? kocam menopoza girse ve hormonal dengesi bozulsa, dolayısıyla duygusal ve fiziksel olarak olumsuz şeyler yaşasa ben ona destek olmaktan gurur duyarım. insanlar eş olmak, iyi günde kötü günde destek olmak için evlenir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR