Sık tekrarlayan uçuklara en hızlı çözüm! Dudakta çıkan uçuk bulaşıcı mı, nasıl geçer?

Bulaşıcı bir rahatsızlık şeklinde baş gösteren uçuk, ağırlıklı olarak ağız kısmında yahut dudak bölgesinde oluşum gösteren ve hem kısa hem de uzun süreli yaşanabilen bir sağlık problemidir. Ağızda ve dudakta çıkan ağrılı uçuk, içi sıvıyla dolu kabarcıklar biçiminde meydana gelir ve bazı tablolarda ciddi ağrılara davetiye çıkarabilir. İşte, iyileşme döneminden belli süre sonra kişinin maruz kaldığı etmenlere bağlı olarak tekrardan kendini acılı yaralarla gösterebilen uçuğu geçirmek en hızlı çözüm...

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2023 13:52 GÜNCELLEME 20.02.2023 13:52 SAĞLIK
Sık tekrarlayan uçuklara en hızlı çözüm! Dudakta çıkan uçuk bulaşıcı mı, nasıl geçer?
Sık tekrarlayan uçuklara en hızlı çözüm! Dudakta çıkan uçuk bulaşıcı mı, nasıl geçer?

Uçuk; insan vücudundaki bağışıklık mekanizmasının çeşitli hastalık, hormonlarla alakalı değişimler, yeterli ve verimli uyku uyuyamama, günümüzün zorlayıcı şartlarının getirdiği stres ve yorgunluk gibi etmenlerle zayıflaması sonucunda oluşumuna zemin hazırlayan risk faktörleridir. En yaygın şeklinde ağız kısmında ve dudak bölgesinde kendini göstererek yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen uçuk, kümeler biçimindeki içi sıvıyla kaplı olan iltihaplı kabarcıklar olarak tanımlayabiliriz.

Peki; kaşıntı, ağrı, karıncalanma ve yanma gibi günlük hayatı etkileyen birtakım belirtilerle meydana gelen dudakta çıkan uçuk nasıl geçer, kesin ve en hızlı çözüm nedir? Genellikle bu virüsü taşıyan kişilerle yakın temasta bulunmak, aynı eşyayı kullanmak gibi faktörler neticesinde görülebilen, dünyada en sık görülen hastalıklar arasında yer alan ağızda ve dudakta çıkan uçuğu geçirmek için en etkili yöntemler ve en doğal tedavisi...

DUDAKTA ÇIKAN UÇUKTAN KURTULMAK İÇİN EVDE NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Ağız ve dudak bölgesinde birdenbire başlayan sızlanma, kaşınma, yanma veya karıncalanma hissiyatıyla oluşum gösterdiği için bu belirtilerle karşılaşmaya başlar başlamaz uçuğun göstereceği olumsuz etkileri en aza indirgeyebilmek, kolay ve hızlı bir şekilde geçirmek açısında antiviral uçuk kremlerinin kullanımına yer verebilirsiniz. 

uçuk nasıl geçer

Ağızda ve dudakta çıkan uçuklar kimi zaman çok şiddetli ve hatta dayanılmaz ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Böyle bir durum hasıl olduğunda rahatsızlığınızı hafifletmek ve kısa bir süre içerisinde geçirmek için o bölgeye buz veya alkol uygulaması yapabilirsiniz. Bu sayede meydana gelen iltihabı kurutarak enfeksiyondan çabuk bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.

uçuk için kesin ve en hızlı çözüm

AĞIZDA VE DUDAKTA ÇIKAN UÇUK NASIL GEÇER, KESİN VE EN HIZLI ÇÖZÜM…

Süt, uçuğu geçirmek için en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Çünkü sütün içerisinde yer alan ‘’lisin’’ maddesi, ağızda ve dudakta çıkan uçuğu iyileştirici amino asit özelliğine sahiptir. Uçuk belirtilerini hisseder hissetmez, aldığınız bir parça pamuğu sütün içerisine batırın ve direkt olarak dairesel hareketlerle dudağınıza uygulamaya başlayın.

ağızda ve dudakta çıkan uçuk

Siyah çay poşeti de uçuktan kurtulmak için en etkili ve kesin çözüm gösteren yöntemlerdendir. Dudakta çıkan uçuğun üstüne bir çay poşetini uygulamanız ve birkaç dakika süresince çok hafif hareketlerle ovalamanız gerekmektedir. Böylece uçuktan kaynaklı hayatınızı eziyete çeviren ağrı ve acıdan kurtulmanıza katkı verecek ve oluşan kabarıklığın da yok edilmesine yardımcı olacaktır.

uçuğu geçirmek için

Bal ve sirke ikilisi de birleştiğinde ağızda & dudakta çıkan uçukla savaşarak kolay ve hızlı yoldan geçmesi için gerekli ortamı hazırlayacak antiviral özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Bu kürü uygulamak için de bir yemek kaşığı ölçüsündeki balı, bir miktar sirke ile beraber güzelce karıştırarak pamukla direkt olarak iltihaplı bölgenin üstüne sürün.

Uçuk tedavisinde yararlanılan kesin ve en hızlı çözüm gösteren yollardan biri de, sarımsak mucizesidir. Enfeksiyona karşı kalkan görevi üstlenen sarımsak ile ağızda ve dudakta çıkan uçuğun üstüne çok fazla bastırmaksızın minik minik dokunarak ve masaj hareketlere yaparak sarımsak suyunu güzelce iltihaplı bölgeye yedirin.

uçuktan kurtulmak için

Uçuk tedavisi; Cilt için faydaları saymakla bitmeyen ve içerisinde cilt için birden fazla yararlı bileşen bulunan aloe vera da jeli de uçuğun hızlı bir şekilde kuruması için mücadele eder. Bunun için 1 çay kaşığı ölçüsünde aloe vera jelini uçuğun üzerine ufak dairesel hareketlerle yedirmeye çalışın ve uçuk rahatsızlığı sona erinceye dek her gün bu işlemi uygulamaya devam edin.

AĞIZDA VE DUDAK ÇIKAN UÇUĞU GEÇİRMEK İÇİN MUCİZE SİRKE KÜRÜ! EN DOĞAL UÇUK TEDAVİSİ...

Elma sirkesi çok uzun yıllardan beridir faydalanılan ağızda ve dudakta çıkan uçuğu geçirmek için doğal olmasının yanı sıra en etkili yollardan bir tanesidir. Elma sirkesinin içerisinde antiseptik ve antibakteriyel işlevleri olmasının dışında iyileştirici göreviyle de ağrılı yaralarla kendini gösteren uçuktan kurtulmak için gerekli alt yapıyı oluşturur. Ve uçuk virüsünün bir an önce yok olması için savaşarak iltihaplı bölgenin acilen kurutulmasına destek vermektedir.

Doğal Uçuk Tedavisi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

*Pamuk 
*Sirke

İlk olarak bir miktar pamuğunuzu sirkeye batırarak ıslanmasını sağlayın. Dudakta çıkan uçuğun ağrısını ve acısını dindirerek rahatlamak ve iltihaplı bölgenin en kısa zamanda iyileşmesine yardımcı olarak virüsten kurtulmak için direkt olarak uygulayın. 15 dakika boyunca da uçuğun çıktığı bölgede tutun. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki, sirkenin direkt olarak uçuk çıkan bölgeye uygulanması kızarık ve hassasiyet meydana getirse de sakın endişe duymayın. Bu problem kısa bir zaman içerisinde geçecektir.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Nilgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen ilaç kullanın geçmez boşuna krem
    Cevapla
  • Hamsikurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazılanlardan hiç bir şey olmaz boşuna denemeyin. Gümüş dünya ilaç piyasası antibiyotikleri icat etmeden önce dünyanın kullandığı yegane mikrop öldürücü idi. Evinizde gümüşlü şu bulundurun. Küçük bir pamuk ile dudağınıza gümüşlü şu sürün. Eğer iyileşmez ya da yeniden çıkarsa ben astronotum aile hekimi değil....Ya da Silverdin isimli gümüşlü krem sürün...
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi nemlendirici arko krem. 3-4 gün sonra kayboluyor, kendiliğinden..
    Cevapla
  • sfdf 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi hikaye, uçuğu sivilce gibi sıkın biraz can yakar. uçuğu normal bir yaraya dönüştürün üzerine kolonya basın yaksıni sonra da buz. uçuk artık normal bir yara. yıllardır çeken her şeyi denemiş biri olarak beni en rahatlatan yöntem bu.
    Cevapla
  • tun 1 yıl önce Şikayet Et
    doğal çözümlerin hepsini denedim hiçbir faydası yok, eczanedeki kremleri kullanmak lazım maalesef...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR