Doğal antibiyotik sarımsak suyunun faydaları nelerdir? Sarımsak suyu nasıl yapılır?

Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak suyu, birçok hastalığa karşı koruyuculuğu ile bilinmektedir. Özellikle solunum yolu hastalıklarının ilk aşamasında doktora gitmeden sarımsak suyuna başvurarak tedaviye başlanabilir. Sağlık açısından birçok faydası olan sarımsak suyu, cilt ve saç bakımında da oldukça yararlıdır. Peki sarımsak suyunun saça faydaları nelerdir? İşte sarımsak suyunun kullanımı...

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2021 09:55 GÜNCELLEME 14.09.2021 09:55 SAĞLIK
Doğal antibiyotik sarımsak suyunun faydaları nelerdir? Sarımsak suyu nasıl yapılır?
Doğal antibiyotik sarımsak suyunun faydaları nelerdir? Sarımsak suyu nasıl yapılır?

Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak çağlar boyunca alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılmış olup hala kullanılmaya devam edilmektedir. Yemeklere lezzet katmasının yanında ilaç niyetine de yutulmaktadır. Vücudu hastalıklardan koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Sarımsak tek başına tüketildiği gibi suyunun da birçok faydası bulunmaktadır. Kış aylarında hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı olmak için yaygın bilinen bir gerçek olarak sarımsak ve sarımsak suyu tüketilir. Hastalıklardan korunmanın yanında saç ve tırnak bakımında oldukça yararlıdır.

Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir? Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir?

Sarımsak Suyunun Faydaları Nelerdir?

Birçok hastalığa iyi gelen ve ilaç niyetine her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan görevi görmektedir. Sarımsağı kokusu yüzünden birçok kişi tüketilmekten kaçınmaktadır. Uzmanlar da sarımsağın daha çok tüketilmesi için türlü yollar denemektedir. Ancak, makul olan sarımsağın doğal ve çiğ halini yemek ya da evde hazırlanan sarımsak suyunu tüketmek olduğu savunulmaktadır. İçerdiği zengin besin değerleri sarımsak suyunu çok kıymetli vitamin deposu haline getirir.  Birçok hastalığa karşı kalkan görevi gören sarımsak suyunun başlıca faydaları şöyledir:

Közlenmiş sarımsağın faydaları nelerdir? Fırında közlenmiş sarımsak nasıl yapılır?Közlenmiş sarımsağın faydaları nelerdir? Fırında közlenmiş sarımsak nasıl yapılır?

  • Kötü kolesterolü düşürür.

  • Kalp ve damar sağlığını korur

  • Yüksek tansiyonu sağlıklı seviyelerde tutar. 

  • Solunum yolu hastalıklarında görülen boğaz ağrılarını geçirir.

  • Solunum yolu hastalıklarına faydalı olan sarımsak suyu astım tedavisine de yardımcı olmaktadır. 

  • Öksürüğe iyi gelmektedir.

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur

  • Kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur.

Mor patatesin sağlığa faydaları nelerdir? Mor Patates nasıl tüketilir? Besin değeri...Mor patatesin sağlığa faydaları nelerdir? Mor Patates nasıl tüketilir? Besin değeri...

  • Ciltte oluşan sivilce lekelerinin giderilmesine yardımcı olur

  • Saç dökülmesine engel olur. 

  • Diş ağrısında faydalıdır.

  • Kilo vermeye yardımcı olur.

  •  Kan akışının sağlıklı düzeyde olmasını sağlarken kanın temizlenmesine yardımcı olur.

  • Sinek ve böcek ısırıklarına karşı iyileştirici etkisi bulunmaktadır.

  • Kısırlığa karşı ilaç niyetine tüketilir. 

Sarımsak Suyu Nasıl Hazırlanır?

Yaklaşık 2 litrelik kavanoz limon sıkılarak doldurulur. Ardından 40 diş kadar sarımsak küçük küçük dilimledikten sonra limon suyu ile dolu kavanoza eklenir. Kavanoz sıkıca kapatılır ve takribi 25 gün kadar serin ve gölge bir yerde muhafaza edilir. İhtiyaç halinde hastalıklara karşı önlem almanın en etkili yöntemi olarak kullanılır. 

Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır? Sirke ve limonun saça faydaları nelerdir? Sirke ve limon saça nasıl uygulanır?

Sarımsak Suyunun Kullanım Alanları?

Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan sarımsak aynı zamanda modern tıpta da kullanılmaktadır. Grip, nezle ve astım gibi solunum yollu rahatsızlıklarına karşı ilk başvurulan tedavi yöntemlerinden biri de sarımsaklardır. Sarımsak suyunu düzenli olarak tüketmek ileri ki yaşlarda oluşan kalp damar hastalıklarının gelişmesine engel olmaktadır. 

  1. Sivilce ve Yara İzlerine Karşı: Sarımsak suyu, sivilce ve yara olan yerlere sürüldüğünde en fazla 5 dakika kadar bekletildikten sonra durulanır. Bu uygulama yaklaşık olarak haftada 2-3 kez yapılır. 

  2. Saç Dökülmesine Karşı: Her gün düzenli olarak saç çıkmayan yerlere sürülüp birkaç saat beklettikten sonra durulanır. Bu işlem uzun süre devam ettikten sonra saç çıkmayan bölgede saç çıkmaya başladığı görülmektedir.

  3. Boğaz Ağrısı ve Öksürük: Bir bardak ışık suyun içine bir tatlı kaşığı sarımsak eklenip gargara yapıldığında boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlar ve mikropların giderilmesine faydalı olmaktadır. 

  4. Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin: Düzenli olarak bir bardak ılık suyun içine birkaç tatlı kaşığı sarımsak suyu eklenip tüketildiğinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak yukarıda sayılan sağlık problemlerinin önlenmesini yardımcı olmaktadır. 

100 Gr Sarımsa Besin Değerleri?

Karbonhidrat 33.06
Protein 6.36
Yağ 0.5
Lif 2.1
Kolesterol 0
Sodyum 17
Potasyum 401
Kalsiyum 181
Vitamin A 9
Vitamin C 31.2
Demir 1.7

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • hülya 3 yıl önce Şikayet Et
    saç dökülmelerimde zigavus sarımsak özlü şampuan kullanıyorum ciddi derece azalma oldu tavsiye edilir
    Cevapla
  • hilal 3 yıl önce Şikayet Et
    çok faydalı bir karışım ben denedim tabi bunu desteklemek için Zigavus bitkisel şampuanı kullanıyorum dökülme problemim hiç olmaz
    Cevapla
  • pervin 3 yıl önce Şikayet Et
    sarımsak her derde deva her yaptığım işte kullanırım ama saçta direk kullanınca çok kokuyordu ben olmasam etrafımdaki rahatsız oluyor tesadüfen zigavus sarımsaklı şampuan kullanmaya başladım oldukça başarılı bir ürün hemde kokusuz :)
    Cevapla
  • nasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    2 lt. kavanoz limon suyuyla nasıl doldurulur arkadaş? kaç kg. limon nasıl sıkılacak vesselam.
    Cevapla
  • Cemil Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    İkilitre kavanozu dört buçuk kilo limon alıp sıkıldığında ancak doluyor
    Cevapla
  • YEŞİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Sarımsak saça çok iyi geliyor. Saç dökülmesi problemi yaşayanlar için benim de eczaneden aldığım Zigavus sarımsaklı şampuanı öneririm. Hem de kokusuz. Etkisini de hemen gösteriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR