Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? Organik diş macunu hazırlanışı...

Günlük hayatımızda çok fazla kullandığımız, kimyasal içeriği çok fazla olan diş macunları, uzun süreli kullanımın sonunda çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Bundan dolayı marketlerden kolaylıkla temin ettiğimiz diş macunları yerine eve doğal malzemelerle diş macunu yapılması daha sağlıklı ve güvenlidir. Peki evde doğal diş macunu nasıl yapılır? İşte doğal diş macunu yapımı...

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2020 17:39 GÜNCELLEME 08.12.2020 17:39 SAĞLIK
Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? Organik diş macunu hazırlanışı...
Evde doğal diş macunu nasıl yapılır? Organik diş macunu hazırlanışı...

Diş macunu, diş bakımımızı sağlarken içinde bulunan kimyasal maddelerden dolayı sağlığımıza zarar vermektedir. Diş macunlarının içerisinde bulunan florür birçok hastalıklara neden olabilir. Beynimizde öğrenmemizi sağlayan hipofiz bezinin kireçlenmesine, kısırlık ve farklı kanser hastalıklarına neden olduğu için kullanılmaması önerilir. Her gün düzenli olarak kullanılan kimyasal içerikli diş macunları yerine doğal malzemelerle elde edilen diş macunu kullanılabilir. Günlük hayatımızda olmazsa olmaz parçasını çok daha doğal yollarla elde ederek sağlıklı macunlar elde edilebilir. Doğal diş macununun vücuda hiçbir zararı olmamasının yanında ağız ve diş sağlığına da oldukça yararlıdır. 

 

DOĞAL DİŞ MACUNU İÇİN MALZEMELER

Çok basit malzemelerle yapılan diş macununda kullanılan her malzemenin vücuda ayrı ayrı faydası bulunmaktadır. Diğer macunlara göre çok daha sağlıklı ve etkili olan doğal diş macunu hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler şunlardır:

 

- Hindistan cevizi yağı
- Nane yağı
- Karbonat

Macun yaparken kullanılan nane yağı, ferahlık hissi ile birlikte antiviral özelliği sayesinde ağız sağlığını korumaktadır. Karbonat dişlerin beyazlamasında oldukça etken bir madde olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağı ise günümüzde yaygın olarak kullanılan birçok kimyasal maddeye göre çok daha sağlıklı bir nemlendirici etkiye sahiptir. Tüm bu doğal malzemeler karıştırılıp diş macunu olarak kullanıldığında diş ve diş eti problemlerinin en doğal şekilde tedavi olmasına yardımcı olacaktır.

EVDE DOĞAL DİŞ MACUNU NASIL YAPILIR?

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 3 çay kaşığı karbonat ve 3-5 damla nane yağını bir kasenin içine alarak iyice karıştırılır. Karıştırdıktan sonra küçük bir kavanoza aktarılır ve bu şekilde kullanılabilir. Macunun içerisinde bulunan yağlar eriyebileceği için arada bir 10-15 dakikalığına buzdolabına konabilir. Doğal diş macununun her kullanımında çok minik miktarda sürülerek diş fırçalanabilir. 

YORUMLAR 3
  • Leyla 4 ay önce Şikayet Et
    Sıkıldım reklamlarından
    Cevapla
  • bahar 3 yıl önce Şikayet Et
    hemen denerim
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    en sağlıklı diş bakımı -misvak- kullanmaktır.hadi macunu boşverin,diş fırçalarına bakın önce,ve şunu bilmenizi isterim,sanayide kıl fırça dediğiniz tüm -domuz kılından -yapılmaktadır.boya fırçasından tutun,diş fırçasına kadar,ve plastik kıl fırçalarda diş etitahribatına neden olur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR