10 günde göbek eriten diyet: Kısa sürede göbek eriten egzersizler....

Bölgesel zayıflama, diğer diyet programlarına göre daha zor bir süreçtir. Özellikle göbek yağlarından kurtulmak için ekstra bir çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Göbek yağlarından kurtulmak isteyen kişilerin daha dikkatli ve disiplinli diyet listeleri oluşturmaları, bunun yanında diyet sürecinin sporla desteklenmesine dikkat edilmelidir. İşte 10 günde göbek eriten diyet ve egzersizler...

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2022 10:00 GÜNCELLEME 02.03.2022 10:00 SAĞLIK
10 günde göbek eriten diyet: Kısa sürede göbek eriten egzersizler....
10 günde göbek eriten diyet: Kısa sürede göbek eriten egzersizler....

Kilo problemi olan kişilerin fazla kilolarını vermelerinin yanında bölgesel olarak bazı kiloların verilmesi daha zor bir süreci ve zaman dilimini gerektirmektedir. Uzun süreli diyetler, sağlıklı beslenme programları uygulansa dahi göbek bölgesinde kalan kilolar için ayrıca bir çaba ve enerji sarf etmek gerekmektedir. Göbek yağlarından kalıcı bir şekilde kurtulmak için bazı yiyeceklerden uzak durmak ve günlük egzersiz yapılması önerilmektedir. 7 günlük kür programı ve egzersizlerle göbek yağlarından kurtulmak mümkün görülmektedir. Önemli olan sağlıklı beslenme ve egzersize özveriyle devam edebilmektir. 

Kalıcı Göbek Eritme Diyeti

Diyet yaparken vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılamaya, uzun süre aç kalmamaya ve diyetle birlikte egzersiz yapılması önerilmektedir. Özellikle uzun süre aç kalmak ve sonrasında yetersiz beslenmek vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılamamış olur ve bağışıklık sistemi zayıflamaya başlar. Böylece hastalıklara karşı vücut direncini kaybeden kişinin daha çabuk hasta olmasına ve çeşitli sağlık problemlerinin çıkmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı diyet yaparken sağlıklı ve doğal olan her besinden yararlanarak yeteri kadar tüketmeye özen gösterilmelidir. 

Göbek Yağlarının Erimesine Yardımcı Olan Doğal Tarifler:

1- Yulaf Ezmesi: Sabah kahvaltısında yoğur veya sütle karıştırılan yulaf ezmesine doğal şeker içeren meyveler ekleyerek günlük şeker ihtiyacı karşılanabilir. 

2- Yoğurt Kürü: Akşam atmadan 2-3 saat önce 4 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı pul biber ve birkaç damla limon sıkılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Haftanın 5 günü uygulanan ve 2 günü ara verilmesi tavsiye edilen yoğurt kürü kısa sürede göbek yağlarının gitmesine yardımcı olacaktır. 

3- Elma Sirkesi: Öğünlerde mevsim yeşilliklerinin olduğu salatayı az bir zeytinyağı ve 1-2 çorba kaşığı elma sirkesiyle tatlandırıp tüketilebilir. Böylece hem mevsim yeşillikleriyle sağlıklı bir öğün geçirmiş hem de sirkenin yağ yakma özelliği ile göbek yağlarından daha çabuk kurtulmuş olunur. 

4- Maden Suyu ve Yoğurt Kürü: 1 şişe maden suyu, 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı toz zencefil 1 bardağın içinde karıştırılır. Hazırlanan kür, sabahları kahvaltıdan önce 1 hafta boyunca içilir. Bel ve göbek bölgesinde oluşan yağların kısa sürede gitmesine yardımcı olacaktır.

5- Ilık Su: Göbek yağlarının erimesinde sabahları güne başlamadan önce sirkeli ve elma sirkeli ılık su içilmesi önerilmektedir. Düzenli yapıldığı durumda göbek yağlarının erimesini hızlandıran ılık su, her gün yapılması tavsiye edilmektedir. 

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Göbek Eritme Diyeti

Diyet yaparken henüz hedeflenen kiloya ulaşmadan diyete ara vererek ya da bozarak işlenmiş, paketli gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Yapay şeker içeren paketli gıdalar kilo almanın yanında sağlığı da riske atan ürünler olduğundan kesinlikle uzak durulmalıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğundan fazla karbonhidrat tüketimi bel ve göbek bölgesinde yağlanmalara neden olmaktadır. Bundan dolayı çok fazla karbonhidrat içeren pilav, makarna, ekmek gibi besinlerden uzak durmaya özen gösterilmelidir. 

Göbek Yağlarının Erimesinde Etkili Egzersizler:

Düzenli ve istikrarlı yapılan diyetin yanında her gün egzersiz yapılması göbek yağlarının daha çabuk erimesine yardımcı olacaktır. Düzenli spor yapmak ve hem bağışıklık sistemi güçlendiren hem de daha çabuk kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Çok basit birkaç egzersizle göbek yağlarının erimesi mümkündür. Spora başlamadan önce herhangi bir sakatlanma yaşanamaması için düşük tempolu bir koşu ile ısınma egzersizi yapılması tavsiye edilir. Göbek yağlarını eriten egzersizler:

Göbek Eritme Egzersizleri

1- Mekik: Karın kaslarının en iyi çalıştığı egzersizlerden biri olan mekik 3 set şeklinde 10’ar defa yapılması önerilir. 

2- Plank: Karın kaslarının aktif şekilde çalıştığı plank egzersizi 3 set olarak 20’şer saniye durarak yapılması beklenir.

3- İp Atlama: Tüm vücudun aktif olarak çalıştığı ve çok fazla kalori yakılmasına yardımcı olan ip atlama 3 set şeklinde 2’şer dakikadan yapılması önerilir. 10 dakika ip atlama 100 kalori yakmaktadır ve kişinin dayanabildiği yere kadar ip atlaması da tavsiye edilir.

4- Yürüyüş: En sağlıklı sporlardan biri de temiz havada yürüyüş yapmak. Sağlıklı beslenen ve diyetine sadık olan birinin her gün düzenli olarak 1-1,5 saat kadar yürüyüş yapması fazla kilolarından kısa sürede kurtulmasına yardımcı olmaktadır. 

5-Flutter Kikck: Çok sert olmayan düz bir zemine yatıp boyna ve kollara yüklenmeden sadece karın kaslarını kullanarak bacaklar yerden aynı anda kaldırılıp indirilir. Bu hareket 10 kez 3 set halinde yapılır. Kollardan güç almayarak özellikle de boynu yormadan yapılmasına dikkat edilmelidir. 

YORUMLAR 3
  • halen 5 ay önce Şikayet Et
    diyette yasaklanan herşeyin tadının muazzam olması.........
    Cevapla
  • reyyan 3 yıl önce Şikayet Et
    bilmem ne yorum yapsam acaba
    Cevapla
  • reyyan 3 yıl önce Şikayet Et
    neye yorum yapicas anlamadim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR