Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Hibiskus çayını kimler içemez?

Hibiskus, dünyanın birçok yerinde yetişen ve sağlığına sayısız faydaya sahip bir bitkidir. Düzenli olarak hibiskus çayını tüketmek, vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. C Vitamini açısından da oldukça zengin olan hibiskus çayı, bağırsak sağlığını koruyarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Peki hibiskus çayı nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2022 14:52 GÜNCELLEME 08.12.2022 14:52 SAĞLIK
Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Hibiskus çayını kimler içemez?
Hibiskus çayı faydaları nelerdir? Hibiskus çayını kimler içemez?

Hibikus, her iklime uyum sağlayan yapısıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yetiştirilebilmektedir. Kırmızı çiçekli bir bitki olan hibiskus, Mekke çiçeği, Jamaika gülü gibi isimlerle de anılır. Hibiskus çayı, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir ve vücudun sağlıklı işlemesinde fayda sağlamaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde karaciğer ve böbrekte oluşan hasarların iyileşmesine yardımcı olan hibiskus, kanser hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. 

Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?

Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

Sağlık için oldukça faydaları, insan bedeninin daha zinde kalmasını sağlayan ve iç organlarda oluşabilecek hasarlara karşı onarıcı özelliğe sahip bitkiler arasında yer alan hibiskus çayının tüketilmesi önerilmektedir. Alternatif tıpta kullanılan ve neredeyse ilaç tedavileri kadar faydalı olan bitkisel tedavi yöntemlerinden olan hibiskus çayının düzenli tüketilmesi başta kanser olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir. Hibiskus bitkisinin sağlığa olan faydaları şöyledir:

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?

  • Hibiskus, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan çok güçlü bir antioksidandır. Toksinlerin arınmasına yardımcı olarak kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olmaktadır. 

  • Kan basıncının dengelenmesini sağlayarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • İçerdiği zengin vitamin ve minerallerle vücudun ihtiyaç duyduğu günlük besin değerlerini kısmen karşılar.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini hastalıklara karşı yükseltmektedir. 

  • Bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemi problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. 

  • Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarının karşı koruyucudur. 

  • Hazımsızlık, şişkinlik, gaz sıkışması gibi problemlerin çözülmesini sağlamaktadır. 

Cevizin beyne faydaları nelerdir? Günde 10 tane ceviz yemek neye iyi gelir?Cevizin beyne faydaları nelerdir? Günde 10 tane ceviz yemek neye iyi gelir?

  • Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olduğundan daha metabolizması yavaş çalışan kişilerin metabolizmasını hızlandırır ve böylece daha çabuk kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Vücutta bulunan serbest radikallerin yok edilmesine etkili olmaktadır. 

  • Romatizma hastalığı yaşayan kişilerin ağrılarının geçmesini sağlar.

  • Adet sancılarının hafiflemesini sağlar.

  • Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

  • Sağlıksız beslenmeden kaynaklı böbrek ve karaciğerde biriken toksinleri 70 gün düzenli tüketmeyle temizler.

  • Akciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. 

  • Sağlıksız beslenmeden kaynaklı olarak iç organların yağlanmasına engel olur ve organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. 

  • Sindirim ve hazımsızlık problemlerine çözüm olduğundan dolayı mide kanserine karşı koruyucudur. 

  • Kan şekerini dengeler.

  • Beyin fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar. 

Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?

Hibiskus Zararları Nelerdir?

İnsan bedeninin daha sağlıklı ve zinde kalmasına yardımcı olan hibiskus, bazı kimselerce tüketilmemesi tavsiye edilir. Bunun dışında yararlı olduğu için çok fazla tüketilmesi de sağlığı yarardan çok zarar vermektedir. Özellikle hamile, emziren annelerin, kalp ve tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan kişilerin doktora başvurmadan tüketmemeleri gerekmektedir. Tüketmemesi gereken kişilerin yanında günde 1 bardaktan fazla içilmemesi de önerilmektedir. 

Hibiskus Nasıl Kullanılır?

Hibiskus bitkisi taze olarak ve çayı tüketilmektedir. Bitkinin taze hali salatalarda ve sebze yemeklerinde kullanılırken kurutulmuş hali aktarlardan satın alınarak yemek ve hamur işlerinde bir nevi baharat olarak kullanılabilir. Tüm bunların yanında en yaygın kullanım şekli olarak hibiskus çayı önerilmektedir. Günde 1 bardaktan fazlasının zarar olduğu belirten uzmanlar düzenli olarak tüketildiğinde vücudun toksinlerden arınmasına, bağırsakların düzenli çalışmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğu aktarmaktadır.

Hibiskus Çayı Faydaları

Hibiskus Çayı Nasıl Demlenir? 

1 bardak hibiskus çayı için 1 çay kaçığı kurutulmuş hibiskus 1 bardak kaynamış suya eklenir 5-10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzerek içilebilir. Çayın daha lezzetli olması için limon, bal veya tarçın eklenebilir. 

Hibiskus Çayı Fiyatı

Sindirim sistemini çalıştıran ve zayıflamayı hızlandıran hibiskus çayının 500 gr fiyatı 35 TL kadardır Aktarlardan ve marketlerden temin edilen hibiskus çayı daha küçük paketlerle de satılmaktadır. 

Hibiskus Çayı Besin Değerleri Nelerdir?

Kalori (kcal): 37
Toplam Yağ: 0,7 g
Doymuş Yağ: 0,3 g
Çoklu Doymamış Yağ: 0 g
Tekli Doymamış Yağ: 0,1 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 3 mg
Potasyum: 9 mg
Karbonhidrat: 7 g
Diyet Lifi: 0,3 g
Şeker: 6 g
Protein: 0,4 g
A Vitamini 296
C Vitamini 18,4 mg
Kalsiyum 1 mg
Demir 8,6 mg
Magnezyum 1 mg

 
YORUMLAR 1
  • Mustafa Karaçam 2 yıl önce Şikayet Et
    Slm Hibiskus bitkisi GUATR ,TROİD ve DEMİR EKSİKLİĞİ olan kimselerin kullanması sakıncalıdır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR