Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

Vücudun ihtiyacı olan günlük su miktarını düzenli olarak karşılamak, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Bunun yanına günlük tüketilen suyun içerisine tarçın ve limon gibi antioksidan kaynağı besinler eklemek ise vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olmaktadır. Peki tarçınlı su ne kadar tüketilmelidir?

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2021 08:54 GÜNCELLEME 06.11.2021 08:54 SAĞLIK
Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?
Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

Vücudun günlük su ihtiyacını karşılamakla birlikte, gün içinde limonlu, sirkeli ya da tarçınlı su içmek metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak daha çabuk zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Sirkeli ve limonlu su ayrı ayrı faydalarının olmalarının yanında gün içinde tarçınlı su içmek vücudun şeker ihtiyacını karşılayarak tatlı krizlerinin önüne geçtiği görülmektedir. Tarçınlı su, vücuttaki ödemin atılmasını sağladığı gibi yağların yakılmasına da yardımcı olmaktadır. Tarçın, güçlü bir antioksidan olduğundan dolayı düzenli olarak tüketildiğinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlamaktadır. 

Sabah uyanınca sirkeli su içmek zayıflatır mır? Sirkeli su içmenin faydaları nelerdir?

Tarçınlı Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Keskin aroması ve güzel kokusuyla daha çok tatlılarla tüketilen tarçın, suyla karıştırılıp içildiğinde ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine, metabolizmanın hızlanmasına ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan tarçınlı su, ani gelen tatlı krizlerinin önüne geçerek çok fazla şeker tüketilmesine engel olmaktadır. Sağlık için sayısız faydası olan tarçınlı suyun faydaları şöyledir:

  • Tarçınlı su, stresin azalmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde strese bağlı olarak görülen baş ağrısına iyi gelmektedir. 

  •  Vücuttan toksinlerin atılmasında etkili olduğundan kanser hücreleriyle savaşarak kanserin farklı organlara yayılmasını engellemektedir. 

  • Metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığa karşı tarçınlı su tüketilmesi önerilir. 

  • Tarçınlı su, vücuttaki enfeksiyon, bakteri ve iltihaplanmaların sökülmesine, vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. 

  •  Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

  • Yorgunluğu alarak daha zinde hissetmeyi sağlar. 

  • Kan şekerini dengeler.

  • Tatlı krizlerinin önüne geçerek bilinçsiz şeker tüketimini engeller. 

  • Ağız ve diş sağlığının korunması, ağızdaki bakteri ve virüslerin temizlenmesi için tarçınlı su ile gargara yapılması tavsiye edilmektedir. 

  • Hafızayı güçlendirir.

  • Kan dolaşımını arttırarak kalp ve damar sağlığını korur

  • Yüksek kolesterolü düşürür. 

Limon suyunun faydaları nelerdir? Yatmadan önce limon su içmek zayıflatır mı?

Tarçınlı Su İçmek Zayıflatır Mı?

Limonlu ve tarçınlı su, vücuttaki ödeminin atılmasını sağlayarak kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Özellikle uzun uğraşlar sonucu kilo vermeyi başaramayan kişiler için her gün düzenli olarak limonlu ve tarçınlı su içmeleri tavsiye edilir. Günlük su ihtiyacının yarısı kadarı limon ve tarçınla karıştırılarak içilmesi daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olduğu aktarılmaktadır. 

Tarçınlı Su Nasıl Hazırlanır?

1- Çubuklu Tarçınlı Su: 1 litre ılık suyun içerisine 2 adet çubuk tarçın eklenir ve 1 gece beklettikten sonra ertesi gün tüketilir. 

2- Toz Tarçınlı Su: Yarım litre su ve 1 yemek kaşığı toz tarçın kaynatılır. Hazırlanan tarçınlı su gece yatmadan önce ya da sabah aç karnına tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

3- Limonlu Tarçınlı Su: 1 limon suyunu sıkıp 1 tatlı kaşığı tarçınla karıştırdıktan sonra 1 bardak suya eklenir ve sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce içilir. 

Tarçınlı Su Ne Kadar Tüketilmelidir?

Kabuk tarçın ya da toz tarçınla hazırlanan sular gün içinde her an tüketilebilir. Özellikle 1-2 litrelik sürahilerde hazırlana tarçınlı sular sürekli olarak içilebilir. Bunun dışında limonla hazırlanan tarçınlı kürler de günde 3-4 bardağa kadar tüketilebilir. Tarçınlı su ne kadar düzenli ve sürekli içilmeye devam ederse o kadar çok ödem atmaya, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım etmektedir. Bundan dolayı tüketim miktarı günde 1,5-2 litreye kadar çıkarılabilir. Ancak kişilerin tarçına herhangi bir alerjisinin olması durumunda vücut farklı tepkiler verebilir. Bundan dolayı dikkatli olunması tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR 4
  • Ağrı Kesici 3 yıl önce Şikayet Et
    bir yıldır hergün 1 , 2 bardak çubuk tarçın ve limon içerim 100kg a gelmiştim şuan 85 kg yım, kilo almıyorsunuz belli zamandan sonra sağlıklı kilo verdiriyor
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    siz yine de fazla içmeyin. tarçın tüketimi fazla olur ise böbrekleriniz K nedeniyle yorulur.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    şeker hastasıyım,denedim,tarçın ve karanfil çayı şekeri azda olsa düşürüyor,insulin kullanımını azaltıyor.
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    hızlı olan hiçbir şey sağlıklı değildir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR