Vücuttaki iltihap nasıl atılır? Vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizleyen besinler

Bedenin dengesini bozarak sağlıklı kalmasına engel olan iltihap ve enfeksiyonlar, genellikle zararlı beslenme alışkanlıklardan kaynaklı meydana gelmektedir. İltihaplanmalara ve enfeksiyonlara karşı önlemlerin alınmaması halinde iç organlara zarar vererek daha riskli hastalıklara sebep olduğu görülmektedir. Peki vücuttaki enfeksiyon nasıl atılır? İşte iltihap ve enfeksiyonların nedenleri ve belirtileri...

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2023 10:16 GÜNCELLEME 19.01.2023 10:16 SAĞLIK
Vücuttaki iltihap nasıl atılır? Vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizleyen besinler
Vücuttaki iltihap nasıl atılır? Vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizleyen besinler

İltihaplar, vücudun hatalıklardan korunması ve yaraların daha çabuk iyileşmesi için vücudun kendi kedine ürettiği bir maddedir. İltihaplar yanlış ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarından kaynaklı uzun süreli olursa farklı hastalıkların meydana gelmesine neden olmaktadır. Özellikle iç organları saran iltihap ve enfeksiyonlar organların sağlıklı çalışmasına engel olduğunun vücut sisteminin de ciddi aksaklıklara yol açmaktadır. Enfeksiyonlar ise bakteri, virüs, mantar ve parazitlerden kaynaklı oluşmaktadır. Enfeksiyonlardan dolayı meydana gelen hastalıklar yüksek ateş, kusma, iştahsızlık, yorgunluk gibi belirtilerle kişilerde görülmektedir. 

Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?

Enfeksiyon, virüs ve bakterilerin vücutta yayılması sonucu kişilerin hastalanmalarına neden olmaktadır. Bağışıklık sistemi güçlü olan bireylerin hastalıklarla enfeksiyonlarla baş etmesi biraz daha kolay olduğundan çok fazla semptom görülmeden enfeksiyonlarda kurtulmaları muhtemeldir. Zararlı alışkanlıklar ve yanlış beslenmeden kaynaklı bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde enfeksiyon iltihap semptomları daha güçlü görülmektedir. Enfeksiyon belirtileri şöyledir:

- Mide bulantısı, kusma

- Halsizlik

- Yüksek ateş

- Üşüme, titreme

- Kes ve kemik ağrısı

- İshal-kabızlık 

- Öksürük

- Döküntü ve kızarıklık 

Enfeksiyon hastalıkları daha çok idrar yolu enfeksiyonu ve solunum yolu enfeksiyonu gibi türlerle görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu, vücuttaki bakteri ve parazitlerin idrar yollarına kadar bulaşmasıyla oluşmaktadır. Daha çok tuvalete çıkma, idrar yollarında yanma gibi semptomlarla görülmektedir. İltihapların uzun sürede tedavi edilmemesi durumunda iç organların işleyişinde aksaklıklara neden olmaktadır. İltihap sanıldığı kadar basit bir rahatsızlık olmadığından belirtilerin görülmesiyle önlemlerin alınması gerekmektedir. Doğal ve bitkisel yöntemlerle vücuttaki iltihap ve enfeksiyonu temizleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanabilir. Ancak belirtilerin devam etmesi halinde bir doktora başvurulması gerekli görülmektedir. 

İltihap ve Enfeksiyon Vücuttan Nasıl Atılır?

Vücudun iltihap ve enfeksiyonlardan kurtulması için ilk adımda doğal tedavi yöntemlerine başvurulması önerilmektedir. Enfeksiyon ve iltihabın vücuttan atılması için bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin tüketilmesi, bol bol su ve bitki çayı içilmesi tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyon ve iltihaba karşı vücut direncini arttırılması, enfeksiyona bağlı hastalıkların daha çabuk iyileşmesi sağlanır. İltihap ve enfeksiyona karşı iyi gelen bitkisel çözümler:

1- Zencefil: Vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan zencefil, çayı yapılıp tüketildiğinde enfeksiyon ve iltihapların sökülmesine yardımcı olmaktadır. 

Zencefilin faydaları nelerdir? Taze zencefil nasıl tüketilir?

 

2- Sarımsak: En güçlü antibiyotik olarak bilinen sarımsak, her gün 1 diş tüketildiğinde vücuttaki iltihabın kurumasına ve enfeksiyonun sökülmesine yardımcı olmaktadır. 

Sarımsak suyu faydaları nelerdir? Sarımsak suyu nasıl hazırlanır?

 

3- Zerdeçal: Güçlü bir antibiyotik etkiye sahip olan zerdeçal, vücuttaki enfeksiyon ve iltihabın sökülmesine yardımcı olduğundan zerdeçallı su veya zerdeçal çayının düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir. 

Toz zerdeçalın faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren zerdeçal nasıl kullanılır?

 

4- Maydanoz Suyu: Vücudun iltihap ve enfeksiyonu başta olmak üzere tüm toksin ve virüslerden arınmasına yardımcı olan maydanoz, limon ve çubuk tarçınlı su düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sisteminin kısa sürede güçlendirdiği belirtilmektedir. 

Maydanozun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

 

5- Sirke: En güçlü antioksidan gıdalardan olan sirke, antisepik yapısıyla vücudun toksin, bakteri, virüs ve iltihaplardan arınmasını sağlamaktadır. Özellikle iltihap yolları enfeksiyonunun arınmasında etkili olduğu, her sabah ılık su ile karıştırılarak içilmesi tavsiye edilmektedir. 

Elma sirkesinin faydaları nelerdir? Sirkenin saça ve cilde faydaları nelerdir?

 

6- Nar Suyu: Vücudun iltihaplardan arınmasında etkili olan en güçlü besinlerden olan nar, tarih boyunca şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Her gün düzenli olarak tüketilen nar suyu, zaman içinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücuttaki enfeksiyon ve bakterilerden arınmasına yardımcı olmaktadır. 

Narın faydaları neler? Şifa deposu nar suyu ve kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?

 

7- Limon: En basit tedavi yöntemlerinde kullanılan limon, antiseptik yapısı sayesinde tüm vücuttaki iltihap ve bakterilerin temizlenmesini sağlamaktadır. Her sabah düzenli olarak tüketilen limon suyu solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 

Limon suyunun faydaları nelerdir? Yatmadan önce limon su içmek zayıflatır mı?

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Nescafe aşırı zararlı bir tane haber yapan gazete yok. Nescafe ve benzer diğer markaların içeceklerini dahil ediyorum. Nescafe boğazı kuruttuğu için boğazın iltihaplanmasına Farenjit, guatr, tiroit, akciğer de enfeksiyonlara hatta tükürük bezlerinin yeterli çalışmaması nedeniyle diş kayıplarına dahi varan bir çok sağlık problemine neden oluyor.
    Cevapla
  • Lokman 2 yıl önce Şikayet Et
    Su için. Susuz kalmayın. Hasta değil susuzsunuz.
    Cevapla
  • ÇOK KÖTÜ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben şeker hastasıyım, sitres ve dengesiz,düzensiz ve sık yemekten hastayım, şimdi ilâç kullanmadan düzenli beslenerek ve hareket ederek yeniyorum ALLAHın izniyle inşallah
    Cevapla
  • ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    beyaz çay var onu unutmuşlar
    Cevapla
  • Boşnak 3 yıl önce Şikayet Et
    Acıkmadan sofraya oturmayın doymadan sofradan kalkın,oruç tutun sıhhat bulursunuz,bunlar tıbbi nebeviden ilahi tavsiyeler daha niceleri var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR