Her gün 5 mandalina tüketmenin faydaları! Mandalina gaz yapar mı?

Soğuk kış aylarında bağışıklığı artırıcı etkisiyle bilinen, C vitamini deposu mandalina, özellikle pandemi döneminde sıklıkla tüketilen meyvelerin başında geliyor. Uzmanlar günde en az 5 tane mandalina tüketmenin faydalarından bahsediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2021 23:07 GÜNCELLEME 21.12.2021 23:07 SAĞLIK
Her gün 5 mandalina tüketmenin faydaları! Mandalina gaz yapar mı?
Her gün 5 mandalina tüketmenin faydaları! Mandalina gaz yapar mı?

Kış aylarının gelmesiyle C vitamini deposu meyveler de raflarda yerini aldı. Portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveleri sık sık tüketerek bağışıklığımızı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak mümkün. Uzmanlar C vitamini deposu ve bağışıklık güçlendirici mandalinadan günde 5 tane tüketmenin sayısız faydasını olduğunu ifade ediyor. Ayrıca mandalina hakkında merak edilen bir diğer soru mandalina gaz yapar mı sorusunun cevabı da yazımızda mevcut. 

Pekmezin üzerinde köpüklenme varsa aman dikkat! Sağlığınızı tehdit ediyor olabilirPekmezin üzerinde köpüklenme varsa aman dikkat! Sağlığınızı tehdit ediyor olabilir

MANDALİNANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Mandalina, flavonoidler, C vitamini, A vitamini, folat ve potasyum gibi birçok besleyici bileşik ile zenginleştirilmiş, lezzetli ve ferahlatıcı bir narenciye meyvesidir. 

  • Mandalina tüketimi özellikle karaciğer kanserine karşı oldukça etkili bir koruyucu yön içerir. İçeriğinde bulunan C vitamini ve içerdiği birçok etkili madde sayesinde kansere karşı koruyucu etki sağlayarak yakalanma riskini de azaltmaktadır.

  • C vitamini içermesinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış ayları boyunca soğuk algınlığının neden olmuş olduğu birçok bakteriyel rahatsızlıkların ve salgın hastalıklara karşı bağışıklık sistemini destek olur. 

  • Mandalina içerdiği B vitamini sayesinde vücutta yeni hücreler oluşmasını sağlar. Aynı zamanda DNA ve RNA oluşumunu da destekler.

  • Göz sağlığı için en önemli etken karotenoid özelliğinin besinlerde bulunmasıdır. Karotenoid tüketiminin yeterli olması göz sağlığını destekleyici niteliktedir. Mandalinada A vitamini ve karotenoid olarak oldukça zengin bir meyve olduğu için sarı nokta hastalığından gözleri korumaya yardımcı olur.

  • Vücudumuz özellikle birçok dış etkenden hasar görmektedir. Mandalinada serbest radikallerin cilt üzerindeki hasarını azaltmaya yardımcı olan bir besindir. Böyle cildi koruyucu bir özelliğe sahiptir.

MANDALİNANIN BESİN DEĞERİ

Mandalina meyvesi, zengin besin değerleriyle vücudun pek çok ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduğu gibi vücudun sağlık sorunlarına karşı daha fazla dirence sahip olabilmesini de mümkün kılıyor. Özellikle 1 adetinde 63 kalori (kcal) değeriyle düşük kaloriye sahip olan mandalinanın zengin besin değerleri ile diyetisyen tarafından hazırlanan diyet programlarında kullanıldığı görülebiliyor. 

  • 1 adet mandalinada 13.38 gram karbonhidrat 

  • 0.59 gram protein, 0.13 gram yağ 

  • 2.61 gram lif, 11.25 mg sodyum, 283.75 mg potasyum ve 57.5 kalsiyum

  • 71.25 mg A vitamini ve 52.88 mg C vitamini içerir.



MANDALİNA GAZ YAPAR MI?


Mandalina, portakal, greyfurt gibi C vitamini deposu kış meyveleri denince akla gelen sorulardan biri de gaz yapıp yapmaması oluyor. Uzmanların açıklamalarına göre mandalina gaz yapan bir meyve. Özellikle bebeklerde ilk 6 aydan sonra miktarı gözetilerek az az kullanılması öneriliyor. Yetişkinlerde ise mandalinanın gaz yapabilmesi için bazı besinlerle beraber tüketiliyor olması gerekir. Mandalina yüksek gaz içeren başka besinle tüketildiğinde veya çok tokken midenin dolu olduğu zamanda tüketilirse gaza yol açabilir. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İrfan44 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün marketten 8 tane mandalina aldım 7 lira 25 kuruş ödedim.Beş mandalinayı nasıl yiyelim hergün hergün,para mı dayanır.
    Cevapla
  • ibrahim71 3 yıl önce Şikayet Et
    evet izmir gümüldürde yaşıyorum o meşhur gümüldür mandalinaların yetiştiği bahçelerin tam ortasındayım ne 5 i günde 15-20 tane yiyorum müthiş bir lezzet adeta su deposu susuzluğumu bununla gideriyorum o kabuğunun kokusu var ya insanı mest ediyo
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkan yollasana parasıyla. Orjinal takılalım
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Beş sayısının hiç bir bilimsel manası yok.
    Cevapla
  • arif kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gecen yıl 3 adet di bu da artmış
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastalıklardan korunmak için Allahimizin tabiat eczanesi en idealidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR