Elma maskesinin cilt lekelerine iyi gelir mi? Elma maskesi ne işe yarar?

Elma maskesi, cilt hücrelerini yenileyerek cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Sivilce gibi cilt sorunlarının kısa sürede tedavi etmesinin yanında kir ve yağdan kaynaklı meydana gelen siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Peki elmanın cilde faydaları nelerdir? Doğal elma maskeleri nasıl hazırlanır? Elmanın cilde faydaları nelerdir? İşte elma maskesinin cilde yararı ve kullanımı...

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2022 14:49 GÜNCELLEME 11.10.2022 14:49 SAĞLIK
Elma maskesinin cilt lekelerine iyi gelir mi? Elma maskesi ne işe yarar?
Elma maskesinin cilt lekelerine iyi gelir mi? Elma maskesi ne işe yarar?

Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesi için düzenli olarak bakım yapılması gerekmektedir. Cildin günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineraller genel olarak doğal bakım ürünlerinde yer aldığı için kozmetik ürünlerinden ziyade evde hazırlanan doğal kürlerle bakım yapılması tavsiye edilmektedir. Cilt bakımında kullanılan malzemelerin doğallığı kadar cildin hangi ürüne ne kadar ihtiyacı olduğu da önemlidir. Örneğin, kuru bir cildin neme ihtiyacı varken sivilce sorunu olan bir cildin temizliğe ihtiyacı vardır. Cilt bakımında çok fazla tercih edilen elma cildin günlük kir ve yağından temizleyerek daha canlı ve genç görünmesini sağlar. Özellikle hücreleri yenilediği için yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların tedavisinde başvurulmaktadır. 

 

 

Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir? Saç ve cilt bakımında zeytinyağlı sabunun kullanımı...

ELMANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

 

 

Vitamin ve mineral bakımında zengin olan elma, hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kırışıklıklara iyi gelmektedir. Son günlerde popülerleşmeye ve pek çok kadın tarafından yaygın olarak kullanılan kolojen kaynağıdır. Cildin daha genç görünmesini sağlarken daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırmış olur. Elma, doğal bir ürün olduğundan kişini herhangi bir alerjisi yoksa pek bir yan etkisi görünmez. Bundan dolayı ergenlikten yetişkinliğe her yaş grubundan kişinin kullanmasında sakınca görünmez. Elmanın cilde faydaları şöyledir:

Kırışıklık giderici maske: Evde hazırlanabilen doğal maskeler...

- Yara ve yanıkları kısa sürede iyileştirmektedir. 

- Kolojen kaynağı olduğundan cildin daha genç ve canlı kalmasını sağlamaktadır. 

- Günlük düzenli kullanımda ölü hücreleri temizleyerek cilde dinamik ve sağlıklı bir görüntü kazandırır.

- Hücreleri yeniler, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.

- Sivilce ve sivilce izlerinin yok edilmesini sağlar. 

- Güneşin zararlı ışınlarından meydana gelen lekeleri temizler.

- C Vitamini olan elma, cilde daime genç bir görüntü kazandırır.

- Suyu ile tonik yapıldığında siyah nokta, makyaj kalıntısı ve kiri temizler, cilde canlılık kazandırır.

- Solgun görünen ciltlerin rengini açar.

- Doğal nemlendirici içerdiğinden kuru ciltlerin nem dengesini sağlar.

- Ciltte meydana gelen kararmaları tedavi ederek cilt rengini eşitler.

- Elma sadece cilde değil saça da çok faydalıdır. Saç diplerinin havasızlık ve iyi temizlenmemesinden kaynaklı bakteri oluşumunu engeller, saç diplerini temizleyerek kepek sorununa çözüm olmaktadır.

- Saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır.

ELMA CİLT BAKIMINDA NASIL KULLANILIR?

Doğal maskeler, kozmetik ürünlerine göre daha yavaş sonuç verse de hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Yavaş etkiye sahip olsa da daha kalıcı ve sağlıklı sonuçlar elde edilir. Bundan dolayı doğal maskeler uygulanırken istikrar ve sabır çok önemlidir. Haftada en az 2 kez yapılarak devam edilmelidir. 1-2 ay sonunda etkisi görünmeye başlayarak cildin daha genç, canlı, sağlıklı görünmeye başlamaktadır. Haftada 2-3 kez uygulanması önerilen doğal maskeler şöyledir:

Muzun faydaları nelerdir? Cilt bakımında muz kabuğu nasıl kullanılır?

1- Ballı Elma Maskesi:

1 adet küçük boy elma rendelenir ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılarak cilde doğrudan uygulanır. 10-15 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. Bu işlem cildin nem dengesini sağlayarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna engel olmaktadır. 

Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarını tedavi eden doğal kürler...

2- Limonlu Elma Maskesi:

1 adet küçük boy elma rendelenir ve 5-6 damla limon damlatılır. Limon keskin bir yapıya sahip olduğundan cilde herhangi bir zarar vermesine karşın ölçülü kullanılması gerekmektedir. Rendelenmiş elma ve limon karıştırılarak cilde uygulanır. 10 dakika kadar beklettikten bol su ile durulanır. Elma C Vitamini kaynağı olduğundan cilt hücrelerini yenilerek daha genç bir görüntü sağlamaktadır. Limon ise sivilce lekelerinin daha çabuk geçmesine yardımcı olmaktadır.  Ayrıca cildin yağ dengesini sağlar.

Koltuk altı kararması nasıl geçer? koltuk altı kararması için doğal tedavi yöntemleri...

3- Türk Kahvesi ve Elma Maskesi:

1 adet küçük boy elma rendelenir ve 1 çay kaşığı Türk kahvesi karıştırılır ve doğrudan cilde uygulanır. Bu işlem ciltteki kararmaları ve lekeleri temizleyerek cildin renk dengesini sağlamaktadır. Hazırlanan maske 10 dakika ciltte bekletilir ve masaj yaparak bol su ile yavaş yavaş durulanır.