Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?

Kekik çayı, içerdiği zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olurken tedavi amaçla da kullanılmaktadır. Özellikle hazmı kolaylaştırdığı için mide ve sindirim sorunlarına iyi gelen kekik çayı, gün içerisinde en fazla 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Peki kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik çayının sakinleştirici etkisi var mı? Kekik çayı öksürüğe iyi gelir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2021 10:01 GÜNCELLEME 03.09.2021 10:01 SAĞLIK
Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?
Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?

Hastalıkların tedavi edilmesinde ve önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri doğru ve sağlıklı beslenmektir. Son yıllarda sağlıklı beslenme ile alakalı bilinçlenmenin artması kişilerde doğal ürünleri tercih etmeye sevk etmektedir. Doğal ve sağlıklı besinler arasında birçok farklı tüketim şekli olan kekiktir. Baharat ve yağ olarak kullanıldığında birçok hastalığa şifa olan kekik, çay olarak tüketildiğinde ise bağışıklık sisteminin güçlenmesinden metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasına kadar fayda sağlamaktadır. Günlük düzenli olarak kekik çayı içmek, ağız yaralarını iyileştirerek diş ve diş eti sağlığını korumaktadır. 

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?

Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

Kekik çayı, bitki çayları arasında en doğal ağrı kesici olarak bilinir ve genellikle baş, diş ve eklem ağrılarının çabucak geçmesi için tüketilmektedir. Bununla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Kekik çayı aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Her gün düzenli olarak kekik çayı içmenin sağlığa olan faydaları şöyledir:

  • Genellikle sonbahar ve kış aylarında sıkça meydana gelen solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Boğazları temizler ve öksürüğü hafifletir. 

  • Şiddetli boğaz ağrısına iyi gelir. Kekik çayı ile gargara yapmak solunum yollarını temizleyerek boğazda kuruluğa ve kuruluğa bağlı olarak oluşan ağrıyı dindirir. 

  • Grip, nezle, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesinde sıkça kullanılmaktadır. Herhangi bir solunum yolu rahatsızlığı olmadığı halde tüketmek ise solunum yolları hastalıklarından korumaktadır.

  • Yemeklerden sonra tüketilen 1 bardak kekik çayı, hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarının önüne geçer.

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağlığını korur. Kabızlığa bağlı vücutta oluşan şişkinlik ve ödemin atılmasını sağlar.

  • İçerdiği zengin besin değerleri sayesinde vücuttaki vitamin ve mineral eksikliğini tek balına karşılamaya çalışır. 

Kekik yağının faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan kekik yağı nasıl kullanılır?

  • Kekik çayı, akşam yatarken ya da sabah güne başlarken gargara olarak kullanıldığında diş ve diş eti sağlığını korur. Diş eti kanamalarını azaltır ve ağızda meydana gelen yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

  • Kekik çayı güçlü bir antioksidan olduğundan sigara ve alkol kullanımı, dengesiz beslenme gibi alışkanlıklardan dolayı vücutta meydana gelen toksinlerin doğal olarak atılmasını sağlar. İç organların temizlenmesine yardımcı olur ve kanser gibi hayati risk barındıran hastalıklardan korumaktadır. 

  • Güçlü bir ağrı kesici olan kekik çayı, özellikle romatizma ve adet sancılarının hafiflemesine yardımcı olur. Günlük düzenli kullanılması halinde kronik bel, boyun ve baş ağrına iyi gelmektedir.

  • Kekik çayı, vücuttaki toksinlerin atılmasını, vücudun daha sistemli ve sağlıklı çalışmasını sağladığı için cilt bakımında da oldukça etkilidir. Düzenli olarak keki çayı içmek, cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Bedensel sağlığın yanında ruhsal sağlığa da oldukça faydalı olan kekik çayı, depresyon ve bunalıma girme oranını oldukça aza indirmektedir. 

Nar suyunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nar suyunun zararları...Nar suyunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nar suyunun zararları...

Kekik Çayı Hamilelere İyi Gelir Mi?

Anne ve bebek sağlığının korunması için doktor kontrolünde bitkisel çayların içilmesi uygun görülebilir. Annenin bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hamilelik süreci boyunca sağlığının korunması için ölçülü miktarda kekik çayı tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik çayı, zengin vitamin ve mineraller sayesinde annenin bünyesini güçlendirirken bebeğin gelişimine katkı sağlamaktadır. Ancak annede oluşabilecek alerjik bir reaksiyona karşı tüketilmeden önce doktora danışılması kesinlikle tavsiye edilmektedir. 

Kekik Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kekik çayı hazırlarken kaynayan su ateşten alındıktan hemen sonra kekiklerin eklenmesine dikkat edilmelidir. Suyun içerisine kekikleri attıktan sonra suyun kaynamaya devam etmesi, kekiklerin besin değerlerini öldürmektedir. Kekik çayı, 2 bardak kaynamış suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekledikten sonra 10 dakika beklenir ve demlendikten sonra tüketilebilir. Kekik çayını hazırladıktan sonra 1-2 damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal eklemek, bağışıklığın güçlenmesine ve özellikle burun tıkanıklığı ve kronik öksürüğe iyi gelmektedir. 

Sabah aç karnına çörek otu yağı faydaları? Çörek otu yağı nasıl kullanılır? Şişesi 70 TL...

Kekik Çayı Zayıflatır Mı?

Kekik çayı, metabolizmayı hızlandırdığından ve yağ yakmaya yardımcı olduğundan zayıflama sürecini hızlandırmaktadır. Diyet yapanların gün içinde 1-2 bardak kekik çayı tüketmeleri, hem vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini karşılamaya hem de metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • necati rüstemoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    karın ağrısına iyi gelir.şekeri düşürür.fazla içilirse baş dönmesi yapar.yemeklere lezzet veri r diş protezi kullananlara süper gargara. gece içmeyin tuvalete kaldırır uykuyu böler.
    Cevapla
  • Sule 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba kekik çayını yemeklerden öncemi sonramı tüketelim
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Kekik çayı içine 1 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon koyun soğuk algınlığına çok iyi geliyor
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Kekik çayı içine 1 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon koyun soğuk algınlığına çok iyi geliyor
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Kekik çayı içine 1 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon koyun soğuk algınlığına çok iyi geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR