Patates göz ağrısına iyi gelir mi? Göz ağrısı anında nasıl geçer?

Patates, sahip olduğu vitamin ve minerallerle oldukça faydalı bir besindir. Yemek olarak tüketilmesinin yanında cilt bakımında da rağbet gören patates, içerdiği antioksidanlar sayesinde göz ağrılarını kısa sürede dindirir. Patates, göze uygulandığında iltihap ve mikropları kısa sürede temizler ve ağrıyı hafifletir. Peki patates göz ağrısı için nasıl kullanılır?

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2023 13:48 GÜNCELLEME 11.01.2023 13:48 SAĞLIK
Patates göz ağrısına iyi gelir mi? Göz ağrısı anında nasıl geçer?
Patates göz ağrısına iyi gelir mi? Göz ağrısı anında nasıl geçer?

İnsanı huzursuz eden, yaşam kalitesini düşüren bazı rahatsızlıklar, doğal ve patik yöntemlerle tedavi edilebilir. Doğadan gelen ürünler, doğru şekilde kullanılırsa hastalıkların tedavi edilmesinden ziyade hastalıklara karşı önleyici de olabilmektedir. Birçok nedenden meydana gelen göz ağrıları da günlük yaşamı sekteye uğratarak kişinin huzursuz olmasına ve acı çekmesine neden olur. Göz hastalıklarına çok hassas yaklaşarak kesinlikle ihmal edilmemesi ve kişinin kendini tanıyarak ağrının tam olarak neyden kaynaklı olduğunu bilerek önlem alması gerekir. Bilgisayar, telefon, uykusuzluk ve yorgunluktan nükseden göz ağrıları için çiğ patates uygulaması tavsiye edilir. Çiğ patates, göz ağrısını dindirdiği gibi göz akmasını ve iltihabı durdurduğu belirtilir. 

Arpacık neden olur belirtileri nelerdir? Gözdeki arpacığı geçiren doğal tedavi yöntemleri…

Patatesin Göze Faydaları Nelerdir?

Patates, dünyada en çok tüketilen dördüncü gıda özelliğine sahip, besin değerleri bakımından oldukça zengin olan ve bununla birlikte yiyecek olarak tüketilmesinin yanında cilt sağlığına da oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği bileşenler sayesinde iltihabın kurumasını sağlayan patates, çiğ olarak göze uygulandığında mikroptan kaynaklı oluşan göz akıntısını durdurmaktadır. Gözler genellikle mikrop ve yorgunluktan dolayı ağrımaktadır. Bunun için makyaj temizlenmeden yatılmaması, uyku saatlerine dikkat edilmesi ve özellikle dışardan geldikten sonra el-yüz temizliğine özen göstererek göz sağlığının korunması gerekir. Çiğ patatesin göz ağrılarına faydaları şöyledir:

  • Patates, her şeyden önce doğal ağrı kesicidir. Bir dilim patates 10 dakika kadar gözün üzerinde bekletilirse ağrının bir nebze de olsa hafiflemesine yardımcı olur.

  • Çiğ patates, direkt olarak göze uygulandığında gözdeki iltihapların kurumasını sağlar.

  • Gözler, genellikle iyi temizlenmediği, ya da ortak havlu kullanımı gibi nedenlerden mikrop kapmaktadır. Mikrop kapan göze çiğ patates uygulamak, gözdeki mikropların kırılmasını sağlayarak göz ağrısını kısa sürede geçirir. 

  • Antioksidan kaynağı olan patates, gözlerdeki toksinlerin arındırır ve göz sağlığını korur.

  • Soğuk patates göze uygulandığında ise göz şişkinliğini alarak iltihapları azaltır. 

  • Patates, aynı zamanda göz altı morluklarını hafifleterek ten renginde eşitlik sağlar. 

Göz Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

Göz ağrısı hassas bir rahatsızlıktır ve tam olarak neyden kaynaklı olduğunu tespit etmek için muhakkak doktora danışılması gerekir. Ancak kişi kendini biliyorsa ve ağrıların uykusuzluk yorgunluk gibi yaşam tarzındaki edinilen yanlış alışkanlıklardan kaynaklı olduğun farkında ise evde uygulanan birkaç doğal yöntem göz ağrılarının hafiflemesine yardımcı olabilir. Evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri:

Çay posası ne işe yarar? Demlikte kalan çay demi nasıl değerlendirilir? Çay çöpü pansumanı...

1- Çay Posası: Demlikte kalan çay tortuları temiz bir pamuğa dökülerek direkt olarak gözlerin üzerine kapatılır ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde bekletilir. Gözlerdeki yorgunluk ve uykusuzluktan kaynaklı oluşan ağrıyı hafifleten bu yöntem genellikle uzun saatler kitap okuyan, ders çalışan ve bilgisayara maruz kalan kişilerin yapması tavsiye edilir.

Salatalığın faydaları neler?

2- Salatalık: İçerdiği zengin besin değerleri ve mikrop kırıcı özelliği sayesinde gözlerin üzerine bir dilim salatalık koymak, göz ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Salatalık dilimleri 10-15 dakika gözlerin üzerinde bekletilir ve gözlerdeki şişkinliği ve kızarıklığı büyük oranda azalttığı görülür.

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?


3- Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidan olan yeşil çay, gözde meydana gelen mikrop ve iltihapları kurutarak ağrısını dindirir. Yeşil çayı demledikten sonra temiz bir pamuğa birkaç damla damlatıp direkt olarak göze uygulanır ve 10 dakika kadar bekletilir. Bu işlem göz ağrısının kısa sürede geçmesine yardımcı olur.

YORUMLAR 1
  • HASAN 3 yıl önce Şikayet Et
    kaynakcılar patatesin göze faydalarını çok iyi tecrübe etmiş insanlardır kaynak dumanını uygun göz maskesi kullanılmadığı zaman gözde oluşan ağrı ve tahriş için çiğ patates birebir uygundur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR