Karaciğer yağlanmasına iyi gelen 5 yiyecek

Karaciğer vücudun hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu sindirim, bağışıklık ve metabolizma gibi önemli işlevlerden sorumlu olan hayati organlardan biridir. İşte doğal yollarla karaciğer yağlanmasına iyi gelen 5 yiyecek...

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2021 21:02 GÜNCELLEME 23.12.2021 21:02 SAĞLIK
Karaciğer yağlanmasına iyi gelen 5 yiyecek
Karaciğer yağlanmasına iyi gelen 5 yiyecek

Karaciğerin fonksiyonların düzenli ve sağlıklı çalışabilmesi için tüketilmesi gereken bazı besinler vardır. Limon, avokado, pancar, sarımsak ve yeşil çay gibi besinleri tüketerek karaciğer sağlığını koruyabiliriz. Karaciğer vücudun hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu sindirim, bağışıklık, metabolizma ve besinlerin depolanmasıyla ilgili birçok önemli işlevden sorumlu olması sebebiyle hayati önem taşıyan bir organdır Karaciğer yağlanmasına iyi gelen 5 besini sıraladık.

Sürekli yorgunsanız sebebi D vitamini eksikliği olabilir!

KARACİĞER YAĞLANMASINA İYİ GELEN 5 BESİN

Avokado: Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre karaciğer hasarını azaltabilecek güçlü bileşenler avokadoda bulunur. Bunun için gerekli olan 'glutatyon' bakımından zengin olan avokado karaciğerdeki zengin toksinleri temizleyerek düzgün çalışmasını sağlar.



Sarımsak: Sarımsak içeriğinde bulunan allisin ve selenyum etken maddeleri sayesinde karaciğer temizleme sürecine yardımcı olarak enzimleri harekete geçirir. Bu sayede karaciğer toksik hasarlardan da korunmuş olur. Bunun yanında karaciğerin aşırı çalışmasına neden olan kolesterol ve trigliserit seviyelerini de düşüren sarımsaktan günde 2-3 diş yemek oldukça önemlidir.



Pancar: Pancar karaciğer fonksiyonlarını desteklemek ve düzenlemek için etkin rol oynayan bir diğer güçlü besindir. Aynı zamanda pancar bitki flavonoidleri ve beta karoten bakımından zengindir. Pancarı daha faydalı hale getirmek için 1 barsak doğranmış veya rendelenmiş pancar, 2 yemek kaşığı soğuk preslenmiş sızma zeytinyağı ve yarım limon suyuyla etkili ve lezzetli bir pancar salatası yapabilir, bu sayede karaciğerinizi temizleyebilirsiniz.



Yeşil çay: Yeşil çayın faydalarını ve vücutta meydana getirdiği etkileri bilmeyen duymayan yoktur. Her gün içilen 1 bardak yeşil çay sayesinde vücutta biriken toksinleri ve yağ birikintilerini atabilirsiniz. Ayrıca araştırmalar gösteriyor ki yeşil çay karaciğer hastalığının önlenmesinde de faydalıdır. Hatta yeşil çay içenlerin kansere yakalanma riski içmeyenlere göre daha düşük.



Limon: Limon içeriğindeki yüksek orandaki antioksidan sayesinde karaciğeri temizlemeye katkı sağlar. Gün içinde içilen suya eklenen 1 dilim limonun karaciğere etkisi son derece büyüktür. Limon karaciğerin mineral emilimini de arttırarak sindirime yardımcı olur.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Battalgazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Karaciğerin dostu açlıktır. Bünye spor yapmaz çok yerse göbek yağı oluşur dolayısıyla karaciğere yağ gelir. Yiyeceklerle alakası yok....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR