Mate çayı zayıflatır mı? Mate çayı ne işe yarar?

Mate çayı pek çok faydası bulunan şifalı bitkiden elde edilen ve sindirim sistemini çalıştırıp iştahı kapatmasıyla kilo vermeye de yardımcı olan bir çay türüdür. İnsanlar mate çayını içerek sağlıklı şekilde zayıflayabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2021 11:46 GÜNCELLEME 06.10.2021 12:16 SAĞLIK
Mate çayı zayıflatır mı? Mate çayı ne işe yarar?
Mate çayı zayıflatır mı? Mate çayı ne işe yarar?

Mate çayı içeriğinde bulunan A, C, E, B1, B2, B3 VE B5 vitaminleri ile kalsiyum, manganez, demir, selenyum, potasyum, magnezyum, fosfor, klorofil ve protein yapı taşı gibi 15 farklı aminoasit sayesinde sayısız faydası olan bir çay çeşididir. Bu çay yerba mate bitkisinin yapraklarından elde edilir. Paraguay ve Brezilya'da yetişen mate bitkisi yüksek oranda kafein içerir

Bağışıklık güçlendirici ballı zerdeçallı şurup Bağışıklık güçlendirici ballı zerdeçallı şurup


MATE ÇAYI NEDİR?

Mate çayı Paraguay çayı olarak da bilinen ve özellikle Güney Amerika'da çok popüler olan antioksidan ve vitamin bakımından zengin olan bir çay çeşididir. Arjantin başta olmak üzere Uruguay, Brezilya, Bolivya ve Paraguay gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen sıcak bir içecektir. Tadı kahveye benzer ve acıdır. Yerliler için 'yeşil altın' olarak adlandırılır. 

MATE ÇAYI NE İŞE YARAR?

  • Mate çayı yoğun bir antioksidan deposu olması sebebiyle bağışıklığı arttırıcı özelliklere sahip. Yeşil çaya oranla %90 daha fazla antioksidan içeriyor.

  • Strese ve uykusuzluğa iyi gelir.

  • Yaşlanma belirtilerini yavaşlatarak pek çok kanser türünün oluşumunu engeller.

  • Ana vatanı olan Güney Amerika'da yerli halk mide ve sindirim rahatsızlıklarına karşı bitkisel bir ilaç olarak kullanabilir.

  • Kalp krizi veya inmeye neden olabilecek kan pıhtılarını önler.

  • İçeriğinde bulunan fitokimyasallar sayesinde kalp damar hastalıklarını önleyerek romatizmaya karşı koruyuculuk sağlar. 

  • Metabolizmanın çalışmasını kolaylaştırarak enerji verir.

  • Safra ve diğer mide asitlerinin artan üretimini uyararak sindirime ve ağız kokusuna sebep olabilecek mide bakterilerini azaltmaya yardımcı olur.

  • İştahı keserek sindirim sistemini rahatlatmasının yanı sıra idrar söktürücü fonksiyonu vardır.

MATE ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Mate çayı içerdiği bileşenler sayesinde sindirim sistemini çalıştırır ve iştah kesici yönüyle kilo vermeye çalışan insanların tercihi olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sağlıklı beslenme ve egzersiz olmadan mate çayının tek başına bir işe yaramayacağıdır. O yüzden sağlıklı beslenmenin yanında tüketilen mate çayının sindirimi çalıştırması ve iştahı kesmesi yönüyle kilo vermeye yardımcı olacağı düşünülmektedir.
 

C vitamini deposu kuzu kulağı otu bağırsak sistemini çalıştırıyor!


MATE ÇAYI NASIL YAPILIR?

Mate çayının nasıl yapılacağı da faydalarını duyan herkesin merak ettiği konular arasında yer alır. Mate çayının kurutulmuş ve minik yapraklar halinde bulunan mate bitkisi demlenerek hazırlanır ve tüketilir. Mate bitkisinin tadı hafif acımsıdır. Bunun sebebi içeriğindeki kafein nedeniyledir. Mate çayını hazırlamak için 1 fincan kaynamış suya 1 tutam mate çayı ekleyin ve birkaç dakika demlemeye bırakın. Demlendikten sonra süzülen çayınıza isteğe bağlı olarak çubuk tarçın ekleyip tüketebilirsiniz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • damiana 2 yıl önce Şikayet Et
    mate yerine damiana cayi deneyin. sakinlestirici etkisi ile dogal antidepresan.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi hikaye 3 öğün yiyen 2 öğün yesin azcik spor yururyus zayiflarsin.2 öğün yiyende tek öğüne düşsün akşam sadece bir kase yoğurt yesin zayıflar ama her gün tek adet meyve yesin akşam yemeginde olay bu çay felan bir şey etmez...hatta 3 günluk su orucu tut sonra 3 gün sonra 3 gün daha tut sonra 3 daha tütü bedeninide temizle kilodanda kurtar en iyisi su orucudur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR