Yerli kovid aşısı diye satılıyor, kilosu 25 TL! Pezik turşusunun sayısız faydası var

Bursalı girişimci Muhsin Bölük Sivas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan ve halk arasında dal turşusu olarak bilinen pezik turşusu Sivas'ta üretip Bursa'da satıyor. Bölük 'Yerli kovid aşısı, fakir serumu' diyerek satıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2021 17:37 GÜNCELLEME 26.10.2021 17:51 SAĞLIK
Yerli kovid aşısı diye satılıyor, kilosu 25 TL! Pezik turşusunun sayısız faydası var
Yerli kovid aşısı diye satılıyor, kilosu 25 TL! Pezik turşusunun sayısız faydası var

Halk arasında "dal turşusu" olarak bilinen pezik turşusu, Sivas mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Bursalı girişimci Muhsin Bölük, Sivas’ın coğrafî işaretli ürünü olan pezik turşusunu Sivas’ta üretip Bursa’ya getirerek, vatandaşların sofralarına sunuyor. Fomara’da turşucu dükkânı bulunan Muhsin Bölük, "Yerli covid aşısı bulundu. Fakirin serumu" diyerek, pezik turşusunun faydalarına dikkat çekiyor.

Mucizevi besin kırmızı pancar! Bağışıklık güçlendirici, antioksidan deposu...Mucizevi besin kırmızı pancar! Bağışıklık güçlendirici, antioksidan deposu...



VİTAMİN DEPOSU

Muhsin Bölük, pancarın toprak üstünde kalan bitki kısmına "pezik adı verildiğini ve en çok da turşusunun yapıldığını söyledi.  Pancarın ihtiva ettiği B ve B6 vitamini, fosfor, nitrat ve çeşitli protein ve enzimlerin vücudu birçok hastalıktan koruduğunu anlatan Bölük, bu şifalı turşuyu Sivaslılar gibi Bursalıların da sevdiğini belirtti.



FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Vatandaşların ilgisinden ve satışlardan memnun olduğunu kaydeden Muhsin Bölük, "Pezik turşusunu Sivas’ın Ulaşlı ilçesinde özel olarak üreterek Bursa’ya getiriyorum. Kilosunu 25 liradan satıyorum. Bu turşunun faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sistemini rahatlatıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Karaciğeri temizliyor. Sivilcelere iyi geliyor. Sabah kahvaltısında, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde bile rahatlıkla tüketilebiliyor. Bu turşu taze pancarın saplarından imal ediliyor. Önce pancarın sapları temizlenip haşlanıyor. Daha sonra içerisine acılı, sarımsaklı ve sirkeli turşu suyu koyuluyor. Ağzı kapatılıp pastörize ediliyor. En ufak bir bozulma olmadan bir yıl boyunca tüketiliyor’’ diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dal turşusu harika ama kilosu 25 Lira nedir yahu. Kullanılan pancar yaprağı sapını hasat zamanı bedava toplarız.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivasda beş kilosu 22.5 TL den aldım
    Cevapla
  • gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    biraz abartilmis ama bunlari doktorlardan duymak daha onemli neden simdi diyelimki bu tursuyu kronali birine içirsek bu kronali hastamz allah korusunda bir sey olsa ne diyecek bu tursucu kardesim doktorsifa degerlerinin raporu alinirsa daha rahat eder sevgilerle basarilar dileriz .
    Cevapla
  • gardaaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bide böreni yseniz ıspanak ne hat yanında şitdetle tafsiye ederim böreni
    Cevapla
  • gurbetchi 2 yıl önce Şikayet Et
    tursuculara destek verilmeli.. yayginlasmasi gerek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR