Nane limon neye iyi gelir? Ballı nane limon tarifi...

Bağışıklık sisteminin zayıfladığı mevsim geçişlerinde ve özellikle de kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılması için nane limon çayının düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Nane limon çayı, halk arasında genellikle hasta olduktan sonra içilmeye başlandığı görülür ancak doğru olan soğuk havalarda akşamları yatmadan önce 1 fincan kadar tüketilmesidir. Peki nane limon kaç dakika kaynatılır?

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2023 12:08 GÜNCELLEME 11.01.2023 12:08 SAĞLIK
Nane limon neye iyi gelir? Ballı nane limon tarifi...
Nane limon neye iyi gelir? Ballı nane limon tarifi...

Nane limon, soğuk havalarda en çok tüketilen şifa kaynağı çaydır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için sık sık tüketilen nane limon, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi birçok solunum yolu hastalıklarına anında şifa olmaktadır. Özellikle soğuk kış gecelerinde yatmadan evvel 1 fincan kadar içmek sabahları daha dinç ve sağlıklı uyanmaya yardımcı olmaktadır. İşte nanen limon çayının faydaları...

Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?

Nane Limonun Faydaları Nelerdir?

  • Soğuk Algınlığa İyi Gelir:

Nane limon, mevsimsel olarak meydana gelen boğaz ağrısına ve şiddetli öksürüğe iyi gelerek soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. 

  • Mide Bulantısı ve Kusmaya İyi Gelir:

Grip ve nezle gibi mevsimsel olarak meydana gelen, mide bulantısını hafifletmektedir. Bununla birlikte hamilelik ve gıda zehirlenmesinde nane limon çayı tüketerek mide bulantısı ve kusmaya iyi gelmektedir. 

  • Bağışıklığı Güçlendirir:

Nane ve limon, iki şifa deposu besin, bağışıklığın zayıfladığı mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bol bol tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek grip, nezle ve bronşit gibi hastalıklardan korumaktadır. 

  • Şiddetli Öksürüğe İyi Gelir:

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar öksürüğe ve boğaz ağrısına sebebiyet vermektedir. Öksürüğün hafiflemesi ve boğazların yumuşaması için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 fincan kadar nane limon çayı tüketilebilir. 

  • Ateş Düşürücüdür

Güçlü bir antioksidan olan nane limon, vücudu toksinlerden arındırıp bağışıklık sisteminin güçlenmesi için savaşırken grip ve diğer solunum yolları hastalıklarından kaynaklı olarak oluşan yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olur. 

C vitamini faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini nelerde vardır?C vitamini faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini nelerde vardır?

Ballı Nane Limon Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 su bardağı su

2 çorba kaşığı kuru nane

Dilimlenmiş 1 adet limon

2 fındık büyüklüğünde taze zencefil 

1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı:

Nane, limon, zencefil ve su demliğe alınır ve kaynatılır. Kaynamaya başladığı an altı kısılır ve 5-7 dakika kadar daha kaynatılır. Son olarak 1 çorba kaşığı bal ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra servis edilebilir. Şifa olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR