Kemik ağrısına ne iyi gelir? Uzun süre geçmeyen kemik ağrısının nedenleri nelerdir?

Eklem ve kemik ağrısı, günlük hayatta farklı birçok nedenden ortaya çıkan oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. Genellikle hareketsiz yaşam, darbe, grip gibi nedenlerden görülür. Peki eklem ağrılarına ne iyi gelir? İşte kemik ağrılarına iyi gelen doğal macun tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2022 15:52 GÜNCELLEME 09.11.2022 15:52 SAĞLIK
Kemik ağrısına ne iyi gelir? Uzun süre geçmeyen kemik ağrısının nedenleri nelerdir?
Kemik ağrısına ne iyi gelir? Uzun süre geçmeyen kemik ağrısının nedenleri nelerdir?

Kemik ve eklem ağrıları, günlük yaşamımızı olumsuz etkileyen, gün içindeki verimliliğimizi büyük oranda düşüren bir rahatsızlıktır. Halk arasında oldukça sık görülen bir sağlık sorunu olmasının yanında altta yatan herhangi bir hastalığı olmaması durumunda evde uygulanan doğal macun ve kürlerle tedavi edilebilir. Ancak uzun süren eklem ve kemik ağrılarının teşhisini koymak ve doğru tedavinin uygulanması için muhakkak doktora başvurulması gerekir.

Sarı kantaron yağı yüze sürülür mü? Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Sarı kantaron yağı yüze sürülür mü? Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Kemik Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Kemik ağrısı genellikle vitamin eksikliğinden özellikle de D vitamini eksikliğinden kaynaklı meydana gelir. Kemik ağrısı yaşayan kişilerin beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek özellikle de D vitamini kaynaklı besinleri tüketmeleri tavsiye edilir. Bunun dışında kemik ağrısının başlıca nedenleri şöyledir:

  • Hareketsiz yaşam

  • Çok fazla egzersiz yapmak

  • Kemiğe alınan darbe

  • Kalsiyum eksikliği

  • Aşırı kilo

  • Yorgunluk

Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir? Zeytin yaprağı çayı faydaları...

Eklem ve Kemik Ağrıları Nasıl Geçer?

Beslenme alışkanlıklarında küçük çaplı bir değişikliğe gidildiğinde ve kemiklere iyi gelen egzersizlerin düzenli olarak yapılması halinde eklem ve kemik ağrıları büyük oranda iyileşmektedir. Bunun dışında kemik ağrılarına iyi gelen bazı doğal macun bulunur. İşte eklem ve kemik ağrılarına iyi gelen doğal tarifler:

  • Kafur ve Bal Mumu: 

Malzemeler:

2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş bal mumu
1-1,5 yemek kaşığı kafur
3/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı
10 damla nane yağı
4-5 damla biberiye yağı
4-5 damla okaliptüs yağı

Hazırlanışı: 

İlk olarak Hindistan cevizi yağı ve rendelenmiş bal mumu cezveye eklenir. Kısık ateşte erittikten sonra kafur da eklenir ve bir süre daha karıştırarak eritilir. Tüm malzemeler karıştıktan sonra diğer malzemeler de ilave edilir ve tekrardan karıştırılır. Hazırlanan ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulanır. 

  • Acı Biber ve Zeytinyağı

Malzemeler:

2 yemek kaşığı Arnavut biberi
Yarım bardak ısıtılmış zeytinyağı
1 bardak elma sirkesi
3 çay kaşığı zencefil tozu

Hazırlanışı:

İlk olarak ısıtılan zeytinyağı ısıtılır ve üzerine biber ve zencefil ilave edilir. Son olarak da sirkeyi ekledikten sonra karıştırıp ağrıyan bölgeye masaj yapılarak uygulanır. 20-25 dakika beklettikten sonra durulanır. Bu işlem günde 2 kez düzenli olarak yapılması önerilir. 

  • Kantaron Yağı: 

En etkili doğal ağrı kesici olan kantaron yağı, direkt olarak ağrıyan bölgeye uygulanabilir. Sarın kantaron yağından 3-5 damla ağrıyan bölgeye damlatılır ve 10 dakika boyunca masaj yaparak iyice yedirilir. Masaj yaparak günde 2-3 kez uygulandığında kemik ve eklem ağrılarını büyük oranda iyileştirmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR