Her gün aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken çiğ badem yenir mi?

Çiğ badem, sahip olduğu faydaları ve lezzetiyle diyet yapanların ara öğünlerinden eksik etmedikleri en sevilen atıştırmalıklardandır. Sabahları kahvaltıdan önce ya da ara öğünlerde tüketildiğinde uzun süre tok tuttuğunda kilo verme sürecini hızlandırmaktadır. Peki diyetteyken kaç tane çiğ badem yenir?

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2022 17:39 GÜNCELLEME 26.02.2022 23:22 SAĞLIK
Her gün aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken çiğ badem yenir mi?
Her gün aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken çiğ badem yenir mi?

Hiçbir işlem görmemiş olarak satılan ve sağlığına dikkat eden kişilerin ara öğünlerinden eksik etmediği çiğ badem, kan şekerini düzene sokarak kalp sağlığına iyi gelmektedir. Her sabah 4 adet çiğ badem yendiğinde ise dün içinde daha enerjik ve zinde hissettirir. Hem uzun süre tok tutan hem de enerji veren çiğ badem, ne olursa olsun yüksek kalorili bir kuru yemiş olduğundan ölçülü olarak tüketmeye özen gösterilmelidir. 

Her gün çiğ soğan tüketmek neye iyi gelir? Günde yarım soğan yemenin faydaları...Her gün çiğ soğan tüketmek neye iyi gelir? Günde yarım soğan yemenin faydaları...

Çiğ Badem Faydaları Nelerdir?

Kavrulmuş badem çiğ bademe göre işlem görmüş bir besin olduğundan vücutta ödeme ve kan şekerinin yükselmesine neden olabilir. Bundan dolayı ara öğünlerde kavrulmuş badem yerine çiğ badem tüketilmesi tavsiye edilir. İşte kavrulmuş bademin faydaları:

  • Kan Şekerini Dengeler

Çiğ badem ara öğünlerde 3-5 adet kadar tüketildiğinde kan şekerini dengeleyerek kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer ve bununla birlikte de diyabet hastalığına karşı korur. 

  • Kolesterolü Düşürür

Kandaki yağ oranını dengeleyen çiğ badem, yüksek kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. Düzenli ve ölçülü olarak çiğ badem tüketmek kalp krizi riskini kısmi olarak en aza indirir. 

  • Enerji Verir

Sabahları aç karnına 2 adet çiğ badem ve 1-2 adet kuru kayısı tüketmek, gün içinde daha enerjik hissetmeye yardımcı olmanın yanında sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. 

  • Tok Tutar

Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenlerin gün içinde muhakkak ara öğün yapmaları önerilir. Bu ara öğünlerde çiğ badem gibi besin değerleri bakımından zengin besinler yer alırsa uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede diyet yapan kişinin daha hızlı ve sağlıklı kilo vermesi beklenir. 

  • Saç Dökülmesini Azaltır

Badem, E vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Bu da saç ve saç derisi sağlığına oldukça önemli bir katkı sağlar. Çiğ badem düzenli olarak tüketildiğinde saç dökülmesini büyük oranda azaltır. 

  • Kemik Gelişimini Destekler

Çiğ badem içerdiği zengin mineraller sayesinde iskelet sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kemik erimesi gibi riskli hastalıkların görülmesine kısmi olarak yavaşlatır. 

Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?

Aç Karnına Badem Yemenin Faydaları

Güne daha zinde ve enerjik başlamak için çiğ badem yenmesi önerilir. Sabah aç karnına çiğ badem yemek hem daha az yemek yeme istediği ortaya çıkararak zayıflamanıza hem de gün içinde enerjinizin daha yüksek olmasını sağlayacaktır. Çiğ bademi zenginleştirmek için 1-2 adet kuru kayısı da tüketilebilir. 

Diyetteyken Kaç Adet Çiğ Badem Yenir?

Diyet yaparken ana öğünlerde çok fazla besin tüketmemek için ara öğünlerin yapılması tavsiye edilir. Ara öğünlerde ise çok abartmamak şartıyla sağlıklı ve doyurucu atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Diyette tek bir ara öğünde yeşil çay, kuru kayısı gibi besinlere ek olarak mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin çiğ badem tüketilebilir. Yek bir ara öğünde en fazla 7-8 adet çiğ badem önerilmesi tavsiye edilir. Vücudun farklı vitamin ve minerallere de ihtiyacı olduğundan her ara öğünde çiğ badem tüketilmesi de önerilmez.

5 Adet (10 Gr) Çiğ Badem Vitamin ve Mineralleri

Kcal 57

Karbonhidrat (g) 0.37

Protein (g) 1.87

Yağ (g) 5.41

Lif (g) 1.52

Kolesterol (mg) 0

Sodyum (mg) 0.5

Potasyum (mg) 83.5

Kalsiyum (mg) 25

Vitamin A (iu) 2

Vitamin C (mg) 0.08

Demir 0.41