Hastalıkların temel sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar...

Günümüzde hastalıkların bu denli sıklıkla görülmesi, kalp krizi yaşının dahi 20'li yaşlara kadar düşmesi uzmanların açıklamalarına göre beslenme alışkanlıklarının son yıllarda büyük bir değişikliğe uğraması olarak görülür. Peki beslenme alışkanlıkları ölüme sebep olur mu?

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2022 16:07 GÜNCELLEME 02.07.2022 16:07 SAĞLIK
Hastalıkların temel sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar...
Hastalıkların temel sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar...

Beslenme alışkanlıklarının her geçen gün değişmesi, sağlıklı olduğu düşünülen salataların dahi toksin deposuna dönüştüğü bir dönemde kansere yakalanma oranı önü alınamaz bir şekilde genç-yaşlı herkesi tesiri altına alıyor. Kalp krizi, kanser ve bunun gibi hayati risk taşıyan pek çok hastalığın temelde yatan sebebi genetik faktörler dışında beslenme alışkanlıklarıdır. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren yeme-içme alışkanlıklarının fast fooda dönüşmesi, probiyotik içeren yiyeceklerin yerine sağlıksız yöntemlerle hızlıca hazırlanan yiyeceklerin tercih edilmesi hastalıkların yayılmasını hızlandırmıştır...

Ev yoğurdunun faydaları nelerdir? Bağırsakları çalıştıran yoğurt zayıflatır mı?Ev yoğurdunun faydaları nelerdir? Bağırsakları çalıştıran yoğurt zayıflatır mı?

Hastalıkların Temel Sebepleri Nelerdir?

Genetik faktörler, hava kirliliği, stres, hareketsiz yaşam, alkol ve sigara tüketimi çağımızın en güçlü hastalık sebepleridir. Tüm bu nedenlerin yanında hastalıkların meydana gelmesine neden olan oldukça tehlikeli bir faktör bulunur: Beslenme... 10 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde dahi yeme-içme kültüründe yadsınamaz bir değişim olduğu fark edilmektedir. Özellikle işlenmiş besinlerin pratik olduğu gerekçesiyle öğünlerde sık sık yer verilmesi, vücudun toksin deposuna dönüşmesine, iç organların işlevini yitirmelerine ve buna bağlı olarak da karaciğer yağlanması, yüksek kolesterol ve kanser gibi hayati risk taşıyan hastalıkların hızla yayılmasına neden olmaktadır.

Hazır Gıdaların Neden Olduğu Hastalıklar

Beslenme Alışkanlıklarının Değişmesi ve Hastalıkların Artması

Hamburger, pizza, makarna, cips, şerbetli ya da sütlü tatlılar, ambalajlı abur cuburlar, nadiren ve evdeki malzemelerle hazırlandığında o kadar da tehlikeli olmayan besinler olarak değerlendirilebilir. Ancak bu gıdaların sürekli olarak tüketilmeye devam edilmesi halinde henüz genç yaşlarda dahi damar tıkanıklığının meydana geldiği görülmektedir. Beslenme alışkanlıkların değişmesi ve hazır gıdalara yönelmenin neticesinde sıklıkla karşılaşılan hastalıklar şöyledir:

  1. Diyabet

  2. Damar tıkanıklığı

  3. Yüksek kolesterol

  4. Kalp krizi

  5. Karaciğer yağlanması

  6. Obezite

  7. Böbrek hastalıkları

Doç. DR. Muhammed Keskin'in Beslenmenin Hastalıklar Üzerindeki Tesirine Vurgu Yaptığı Açıklaması

Sağlıksız Yiyecekler Listesi

Tüketmeden önce bir kez daha düşünülmesi gereken, hayati risk taşıyan hastalıklara neden olan besinlerin listesi ortalama şöyledir:

  • Kızarmış yiyecekler

  • Şekerlemeler

  • Beyaz şeker içeren gıdalar

  • Sosis, sucuk ve salam gibi işlenmiş etler

  • Paketli gıdalar

  • Hamburger, pizza, nugget gibi fast food gıdalar.

  • Beyaz un ve hamur işi

  • Asitli içecekler

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR