Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nden men edilme ihtimaline hazır

Barcelona ve Juventus ile birlikte Avrupa Süper Ligi projesinin mimarlarından olan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nden üç yıl men edilme ihtimaline önlem olarak kasasında 780 milyon Euro biriktirmiş durumda.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 14:02 GÜNCELLEME 21.09.2022 23:00 ŞAMPİYONLAR LİGİ
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nden men edilme ihtimaline hazır
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nden men edilme ihtimaline hazır

Avrupa Süper Ligi projesinin Barcelona ve Juventus ile birlikte başlıca organizatörlerinden olan Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeye yönelik olası cezaya hazırlanıyor. 14 kez kazandığı kupa ile Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımı konumundaki Real Madrid'in organizasyondan men edilmesi ihtimali, daha muhtemel bir hal almış durumda ki İspanyol devi de bu durum karşısında hazırlıksız yakalanmak istemiyor. 

2023'ün başında açıklanacak

Real Madrid'in yürüttüğü projeye ilişkin Avrupa Birliği Adalet Divanı'ndaki davanın kararı, büyük kulüpleri Şampiyonlar Ligi'nden men bırakabilir. Avrupa Birliği Adalet Divanı, ceza kararını 2023'ün başında açıklayacak. 

Aralık ayındaki karar ışık olabilir

Avrupa Birliği Adalet Divanı, nihai ceza kararını 2023'ün başında verecek olsa da Aralık ayı kritik bir önem taşıyor. Çünkü başsavcının bağlayıcı olmayan görüşü belli olacak. Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın bu görüşle aynı doğrultuda olma ihtimali yüksekken Madrid kulübünün Şampiyonlar Ligi'nden üç sezon men edilmesi gibi bir yasakla karşı karşıya kalabileceği varsayılıyor. 

Real Madrid kendini hazırladı

Real Madrid, olası cezaya ilişkin önlemler alarak ekonomik anlamda sağladığı tasarruf ile kasasını dolu tutmayı başardı. Vozpopuli'ye göre kulübün önlem amaçlı kasasında 780 milyon Euro'su bulunuyor.

Hiç gelir elde etmeden bir sezonu tamamlayabilir

Real Madrid, kemer sıkma politikasını ve mevcut harcama düzeyini koruyarak hiç gelir elde etmeden tüm bir sezonu tamamlama şansına sahip. Şampiyonlar Ligi'nden men durumunda kullanılacağı düşünüldüğünde ise Real Madrid, kupada üç sezon

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Amasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizden bir takım olsa 3 değil 30 yıl men ederlerdi.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Men edemezler
    Cevapla
  • Aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    men edemezler real.madrid demek şampiyonlar ligi demek
    Cevapla
  • Samet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri değil uefa feristahi reala men cezası veremez
    Cevapla
  • Ali aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Real olmazsa ucl olmasada olur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR