Stockholm'de gezilecek yerler içinde en güzel 6 mekan

Stockholm'de gezilecek yerler içinde tarihi mekanlar göz önüne çıkıyor. Buralar herkesin büyük ilgisini ve beğenisini topluyor. Seyahatinizde bambaşka diyarlara götürecek kadar güzel devasa yapıları görmek için Stockholm'e mutlaka gidin.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2021 10:46 GÜNCELLEME 19.10.2021 10:48 Dünyayı Geziyorum
Stockholm'de gezilecek yerler içinde en güzel 6 mekan
Stockholm'de gezilecek yerler içinde en güzel 6 mekan

Stockholm'de gezilecek yerler çok güzel tarihi yerlerden ve doğal güzellikler olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin tatillerde gitmek istediği güzel ülkelerden biri olan İsveç, başkenti Stockholm ile yine herkesi kendine hayran bırakan muazzam bir yer. Burada birbirinden güzel tarihi yerler ziyaretçilerini her yıl ağırlıyor. dünyanın her yerinden bu güzellikleri görmek isteyen herkes Stockholm'e nasıl gidilir bunu merak ediyor. Stockholm soğuk bir iklime sahip olduğu için ne zaman gidilir konusu da merak edilen sorular arasında bulunuyor. 

STOCKHOLM'DE GEZİLECEK YERLER

Stockholm Sarayı

Stockholm sarayı geçmişten günümüze kalan tarihi eserlerden sadece birisi .Ayrıca en görkemlisi de. Bu saray kraliyet ailesi tarafından günümüzde hala kullanılıyor. Eğer burayı ziyaret edecek olursanız 600 den fazla odası olduğunu bilmenizde fayda var. Bu saraya ait detaylı bilgiyi 600'den fazla odası ile görkemli mimari Stockholm Sarayı haberimizden okuyabilirsiniz. 

 

 

Gamla Stan - Stortorget Meydanı 

Stockholm gezilecek yerler içerisinde turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri de bu meydan Adı Stortorget yani büyük meydan anlamına geliyor. Buraya gelen bütün turistlerin de uğrak yeri burası ve buradaki çeşme oluyor. Gamla Stan'da yer alan büyük meydan gezilecek en iyi yerlerden ve İsveç'in sembolü. 

Nobel Müzesi 

Her yıl sahipleriyle buluşan Nobel Ödülleri dünyaca biliniyor. Aralık ayında sahiplerine verilen ödüllerin yıllar önceki halleri ise bu müzede sergileniyor. Gamla Stan'da Stortorget Meydanı'nda bulunan bu müze ziyaretçilerin de uğrak yeri oluyor. Bisiklet, şapka gibi günlük kullanılan eşyaların mucitlerine dair bilgileri bu müzede bulmak mümkün. Daha önce yazdığımız Nobel Müzesi haberimizden buraya ait detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Vasa Müzesi 

Vasa Müzesi kral Vasa'nın büyük emekler ile inşa ettiği ve büyük bir talihsizlikle batan gemisinin sergilendiği bir müzedir. Bu devasa gemi büyük emekler sonucu 1950 yıllarında çıkartılmış ve sergilenmeye başlanmış. Hala orjinalliğini koruyan bu geminin tarihi değeri çok büyüktür. 

Nobel Ödüllerinin Verildiği Belediye Binası 

Üzerinde bir çan bulunan ve içerisini gezebileceğiniz katedral görünümünde bir binadır. Stockholm merkezinde bulunur. Burada bisiklet gezisi yaparken muhakkak karşınıza çıkacak ve inceleme fırsatı bulmak üzere buraya girebilirsiniz. 

Nobel Ödülleri nerede veriliyor? haberimizden bu binaya ilişkin detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Skansen Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu

Birbirinden güzel hayvanların bulunduğu bu bahçe tam bir botanik alan. Gidenlerin büyük beğenisini toplayan yerde çocukların eğlenebileceği birçok mekan bulunuyor. Çocuklar çok eğlenirken aileler de burada keyifli zaman geçirebilir. Aynı zamanda bu hayvanların doğal yaşam alanını burada incelemek mümkün. 

STOCKHOLM'E NASIL GİDİLİR?

İsveç’e hemen hemen her gün Ankara ve İstanbul’dan direkt uçuşlar bulunuyor. Ancak diğer illerden aktarma yaparak buraya ulaşmanız mümkün.  İsveç schengen ülkeleri içerisinde bulunduğu için schengen vizesi sahibi olan kişiler rahatlıkla gidebilirler. 

STOCKHOLM'E NE ZAMAN GİDİLİR?

Özellikle Stockholm Kuzey kutbuna yakın bir il olduğu için İsveç’e özellikle yaz aylarında gitmenizi öneriyoruz. Kış aylarında termometrelerin –40 dereceleri gördüğü bilinen bir gerçek. Yaz aylarında daha ılıman bir hava hâkim olduğu için 15 dereceye kadar hava ısınabiliyor. Çok sıcak olmasa da yine de ince bir mont ile burada gezebiliyorsunuz. Kış günlerinde ise uzun süren geceler soğuk ve gezi için ideal olmuyor. Ancak siz Stockholm Sarayı’nı gezip bir de Kuzey ışıklarını görmek istiyorsanız Kasım ve mart ayları arasında bir plan oluşturabilirsiniz.  

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR