1 günde Adana'da ne yenir, ne içilir? Adana'nın meşhur yemekleri

Muhteşem yemek şöleni sunan illerimizden biri Adana'da ne yenir, ne içilir? Zengin sofraya sahip Adana dünyaya bu yönüyle ün salmış durumda. Herkesin Adana gezisinde merak ettiği de nerede Adana'nın meşhur yemeklerinin yenileceği oluyor. Yerli ve yabancı turistler ciğer, lahmacun, kebap ve daha nice Adana yemeğini bir günde tarihi yerleri gezerken tadabiliyor. İşte Adana'nın meşhur yemekleri...

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2020 15:19 GÜNCELLEME 01.12.2020 15:19 SEYAHAT
1 günde Adana'da ne yenir, ne içilir? Adana'nın meşhur yemekleri
1 günde Adana'da ne yenir, ne içilir? Adana'nın meşhur yemekleri

Adana'da ne yenir sorusuna cevap sabah ciğer öğlen kebap akşam ise şırdan oluyor. Herkes burada sakatatların en güzel halini buluyor. Çeşitli baharatlarla bir araya getirilere pişirilen lezzetler tüm dünyada meşhur olmuş durumda. Adana’nın meşhur yemekleri sadece Türkiye’de ünlü değil. Adana kebabı her yere nam salmış durumda. Bu da kebabın en güzel halinin burada bulunmasını daha fazla sağlamış. Dört köşeden Adana’ya geliyor kebap, şırdan, lahmacun ve ciğer yiyor herkes. Siz de Adana gezisinde ne yenir merak ediyorsanız sizin için birbirinden güzel lezzetleri sıralıyoruz.  

 

 

ADANA’DA NE YENİR? 

Adana’da ne yenir sorusunu soran herkes ilk olarak kebap cevabı alsa da burada bilmediğiniz ne lezzetler var. Hepsi birbirinden güzel ve tatmaya değer. Ciğeri ayrı, lahmacunu ayrı güzel Adana’nın. Yağlı, közde pişen lezzetler damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Başka yerde kebap yemediğinizi de anlayacaksınız.  

-Adana kebap 

Adana yemekleri denildiğinde meşhur Adana kebap olmadan olmaz. Burada yağlı cızır cızır damlayan kebap çok meşhur. Gezide mutlaka bir yerde yemeden dönmeyin. Her sokak başında ve ara caddede mutlaka görebileceğiniz Adana kebap yumuşacık pidelerle buluşuyor sizde unutmayacağınız bir lezzet hatırası bırakıyor.  

Dünyanın Tadı resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Instagram: dunyayitadiyorum 

Twitter ve Facebook:  dunyanintadi

-Ciğer  

Adana ciğer bu kentte tadabileceğiniz en güzel lezzet diyebiliriz. Lokum gibi kıvamında muazzam tada sahip ciğerler Adana halkı tarafından sabah başlanıyor tüketilmeye. Baharatlı soğanlı, acılı ve biberli ciğerler gün boyu herkesin elinde dürüm olarak bulunuyor. Üç öğün ciğer seven Adana halkı lokum gibi lezzetleri afiyetle tüketiyorlar. Misafirler de Adana gezisinde mutlaka bir yerde ciğer yemeden dönmüyor. Siz de Adana gezisinde ne yenir diye düşünmeyin her sokak başında olan yerlerden ciğerinizi mutlaka tadın.  

-Adana Lahmacun  

Adana’da sadece kebap ve ciğer yok tabi ki bir de lahmacunu var. Urfa kadar olmasa da lezzetli ve dillere destan burada pişen lahmacunlar da. Urfa’dan farklı olarak ayrı bir sunumla servis ediliyor. Bir porsiyonda beş lahmacun geliyor. Çıtır çıtır yufkası ve içindeki kıyma harcı ise ağız tadınıza layık oluyor.  

Adana Tava 

Adana tava içerisinde et, kuyruk yapı, tereyağ ve çeşitli sebzeler bulunuyor. Ayrıca içerisine baharatlar da eklenerek çok lezzetli şekilde taş fırında saatlerce pişiyor. Bu lezzet Adana'da herkesin tadına baktığı, afiyetle yediği bir yemek. 

-İçli Köfte  

Adana’da mutlaka görebileceğiniz bir ürün. Gittiğiniz restoranlarda içli köfte mutlaka göreceksiniz. Bizden tavsiye çok yemeyin ki diğer ana lezzetlere de yer kalsın. Burada meşhur olan içli köfteyi diğer güney illerinde de yiyebilirsiniz .Adana’da içli köfte sadece tadımlık yenebilir.  

-Çiğ Köfte 

Her yerde farklı şekilde yapılsa da çiğ köfte Adana’da da kendi has bir usulle yoğuruluyor. Yine acılı ve yeşilliklerle buluşan bu lezzet de tadılması gereken bir ürün.  

-Humus  

Humus daha çok Doğu illerimizde yapılıyor. Mutfakların da vazgeçilmezi ancak Adana’da da bu kültür var. Çok güzel bir şekilde pastırmalı olarak yapılıyor. Siz de burada yemekten önce lezzetli başlangıçları içli köfte, çiğ köfte ve humus gibi yiyeceklerle yapabilirsiniz.  

Şırdan  

İşte Adana’nın en meşhur lezzeti. Bunun için şehir dışından herkes buraya akın ediyor. Bazı kesim de var asla yemeyeceğini söylüyor. Şırdan Adana’nın en meşhur yemeklerinden biri. Akşam olduğu zaman bir atıştırmalık isterseniz mutlaka burada şırdan göreceksiniz. Sakatat seven biriyseniz afiyetle yiyebilirsiniz. Kimyon ve pul biberli servis edilen şırdan en iyi elle yeniyor. Baharatlandırılan şırdan bol acılı bir tada sahip. Koyunun midesi bu. İçi temizleniyor ve pirinçli harç konuluyor. Uzun saatler pişen şırdan lezzeti çok seviliyor. Günü ciğerle açan Adana halkı kapanışı da mutlaka şırdan ile yapıyor. Her koyundan bir tane çıkan ve çok değerli olan şırdan hak ettiği değeri Adana’da görüyor.  

İstanbul’da da şırdan yapan yerler var. Ancak en lezzetlisi Adana’da olduğunu söyleyelim.  

Şalgam  

Adana’da tabi ki her yemeğin yanında size eşlik edecek bir içecek var. Şalgam burada en çok tüketilen içecek. Aslında bir sebze olan bu ürün suda bekletilerek acı süs biberleri ile acı hale getirilerek tüketiliyor.

Muzlu Süt  

Adana’da muzlu süt çok ünlü. Buraya yazın gelen misafirler mutlaka serinlemek için muzlu sütün tadına bakıyorlar. Hem tadı hem de fiyatı iyi olan bu lezzet turistlerin enç ok ilgi gösterdiği ürün.  

ADANA’NIN MEŞHUR TATLILARI 

Bici Bici  

Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbet karışımı bir yiyecek bu. Yazın sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu söylenen Adana’da tatlılar da tabi ki soğuk oluyor. Yaz sıcaklarında çok iyi ferahlatan bu lezzeti tatmak iyi bir seçenek olabilir.  

Künefe  

Diğer yerlerdeki kadar güzel bir lezzet olarak burada da şerbetli tatlılar size servis ediliyor. Çok güzel olmasının yanı sıra çok da uygun fiyata yiyebiliyorsunuz. Hem adım başı şerbetli tatlıları burada bulabilirsiniz.   

Önerilen içerik; Karadeniz'in meşhur yemekleri nelerdir?

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • elis kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    ne de guzel en cok bici bici sevdim bide sırdan harıkaa odevımede ekledım tsk
    Cevapla
  • Ahmet Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    -Adana’da yapmadan dönme diyeceğim 8 şey Ortadoğunun ve ülkemizin 3’cü büyüğü olan Sabancı camini görmelisin. Adana Kebabı yemek için Kebapçı Mesut’u denemelisin Kazım Büfenin muzlu sütüyle tostunu yemelisin. Ciğerci Bedo’da ciğer yemelisin. Şalgamcı Doktoruma uğramalısın. Adana’nın portakal lokumu ve kolonyasını almalısın. Adana kalmayı düşünüyorsanız Saydam Oteli bulmalısın. Vakit tutarsa Portakal çiçeği festivaline katılmalısın. Keşfetmeniz dileğiyle..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR