montro-isvicre

Tarihi sözleşmenin imzalandığı şehir: Montrö

İsviçre’nin Riviera-Pays-d’Enhaut bölgesinde yer alan Montrö’nün nüfusu sadece 25 bin. Cenevre Gölü’nün kıyısında olmaktan başka da bir esprisi yok. Madem güzel bir şehir değil, Montrö neden gündeminize geldi de yazma gereği duydunuz diyebilirsiniz. Hemen sebebini açıklayalım: Son günlerde ismi manşetlerden düşmeyen Montrö, geçtiğimiz yüzyılın ilk yarısında yapılan anlaşmayla anılan bir şehir. Ukrayna-Rusya savaşı cereyan edince, ismini bu şehirden alan Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündeme geldi. Tüm dünya Türkiye’nin boğazlardan savaş gemisi geçirip geçirmeyeceğini konuşuyor.

Adını bu kadar sık duyduğumuz ve duymaya devam edeceğimiz Montrö’yü gelin beraber inceleyelim…

İsviçre Montrö
Montrö, İsviçre

MONTRÖ’DE GEZİLECEK YERLER

Ara başlığı Montrö’de gezilecek yerler olarak attık ama gördüğünüzde etkileneceğiniz, ‘adamlar yapmış’ diyebileceğiniz yerler yok… Hadi gelin birlikte şehirde ziyaret edebileceğiniz birkaç yeri inceleyelim…

FREDDIE MERCURY HEYKELİ

Queen grubunun solisti olan Freddie Mercury’nin Cenevre Gölü kıyısında yer alan bir heykeli var. Burası şehirdeki en popüler turistik noktalardan biri. Bölgeye gelen turistler heykel önünde fotoğraf çekilmeden geri dönmüyor.

Möntrö’de yer alan Queen grubunun solisti olan Freddie Mercury

LAVAUX BAĞLARI

Montrö’ye bağlı Cully kasabasında yer alan Lavaux Bağları, şehrin belki de gezilip görülmesi gereken en güzel yeri. Hatta öyle ki, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanmış.

CHILLON ŞATOSU

Cenevre Gölü’nün doğu kıyısında yer alan Chillon Şatosu, Montrö merkezine 3 km. uzaklıkta yer alıyor. Şatonun yapım tarihi net olarak bilinmiyor. Ancak kalenin ilk yazılı kayıtlarının 1160 veya 1005 olduğu söylenmekte. 12. yüzyılın ortalarından itibaren de Savoie Hanedanı tarafından kullanıldı. Chillon Şatosu günümüzde ziyaretlere açık. Günün belirli saatlerinde bu tarihi şatoyu görebilirsiniz.

FAIRMONT OTEL

Bu oteli gezilecek yerler listesine eklememizin nedeni Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin Fairmont Otel’de imzalanmış olması. Bu oteli dışardan görmeniz yeterli, konaklayayım derseniz haftalık 30 bin TL ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir