Çin’in Venedik’i: Wuzhen Antik Su Kasabası

Çin’in Zhejiang Eyaletine bağlı Jiaxing kentinde yer alan  Wuzhen Antik Su Kasabası, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Bu şirin kasaba Venedik’i andırılıyor desek abes olmaz herhalde. Wuzhen kasabasının fotoğraflarını görünce sizin de aklınıza muhtemelen ilk olarak Venedik gelecektir.

Çin Wuzhen

BİN YILLIK KASABANIN YAPILARI SON DERECE İYİ KORUNMUŞ

Kasaba, Şangay’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta yer alıyor. Wuzhen’ı ön plana çıkaran özelliği ise, kuruluşunun üzerinden bin yıl geçmesine rağmen kültürünü, mimarisini, soylularını ve yaşam biçimini oldukça iyi korumuş olması. Öyle ki Çin’in geleneksel mimarisiyle yapılan yapılar, bölgenin zorlu şartlarına rağmen ayakta kalmayı başarmış ve günümüze kadar ulaşmayı bilmiş…

Wuzhen Antik Kasabası’ndaki kanallar dört ana bölüme ayrılıyor. Bunlar sırasıyla; Dongzha, Nanzha, Xizha ve Beizha olarak biliniyor. Fakat bölgeye gelen ziayretçiler sadece turistik merkez haline gelmiş olan Dongzha ve Xizha manzara alanlarını geziyor. Bunun nedeni ise, Nanzha ve Beizha’da yerel halkın hala yerleşimini sürdürmesi. Tabii yerel halkın yaşamını nasıl sürdürdüğünü merak eden turistler de yok değil.

Her turistik yerde olduğu gibi kasabanın en çok rağbet gören noktalarında giriş ücretli. Wuzhen’deki Dongzha ve Xizha’daki manzara bölgesini görmek için ücret ödemek zorundasınız.

Wuzhen halkı, turistlere daha şirin gözükmek için kasabanın yapısını bozmamış. Özellikle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Dongzha’nın otantik yapısına zarar verilmemiş ve kültürel yapısı son derece iyi korunmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir