Bu yaz gençlere güzel: Konaklama da ücretsiz, müzeler de!

Ülkemizdeki genç nüfusu tek başına, dünyadaki 208 ülkenin 143’ünün genel nüfusundan fazla bir sayıya tekabül ediyor. Milyonlarca gencin taleplerine en doğru cevabı verebilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Genç Ne Sever’ isimli proje hayata geçirildi.

Türkiye’nin tüm şehirlerindeki gençlerin kültür, sanat, spor, seyahat faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla son dönemlerde birçok atılım yapıldı.

BU YAZ GENÇLERE GÜZEL!

Bu yazın tadını gençler çıkaracak. Çünkü maddi açıdan öğrencileri

Gençler, rahat bir tatil için konaklama ücreti vermeyecek ve gezileri sırasında ülkenin kültürel miraslarını keşfetmek isteyenlerden ise müze ücret alınmayacak.

RAHAT BİR TATİL İÇİN KONAKLAMA ÜCRETSİZ

Yaz aylarını fırsat bilen turizmcilerin otel fiyatlarını artırmasından dolayı gençler kalacak yer bulamıyor, hatta bu sebepten dolayı tatillerini iptal etmek zorunda kalıyorlar.

Gençler rahatça tatile gitsin ve yaz aylarını daha verimli geçirebilsin diye Gençlik ve Spor Bakanlığı, belirlenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarını, 15 Temmuz-1 Eylül arasında 18-25 yaş grubundaki gençler için ücretsiz hale getirdi.

Yurtlarda ücretsiz olarak konaklamak isteyen gençlerin gidecekleri ildeki yurt ile iletişime geçerek önceden rezervasyon yapması gerekiyor.

GENÇLER MÜZEYE DE ÜCRET ÖDEMEYECEK

Sadece konaklama ücretsiz değil tabii ki. Gençler tatillerini yaparken ücretsiz olarak yurtlarda kalabileceği gibi ülkenin kültürel miraslarının sergilendiği müzelere de ücret olarak girebilecek.

18-25 yaş aralığındaki tüm gençler, Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Resim Heykel müzesi, Pamukkale Travertenleri, Zeugma Müzesi gibi 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz olarak gezebilecek.

TEK ŞART MÜZEKART GNS

Gençlerin, bu fırsattan yararlanmaları için yapmaları gereken tek şey ise Müzekart GNS başvurusunda bulunmak. ‘gencnesever.com’ yer alan kayıt formunu dolduran gençler, bu kartı ücretsiz bir şekilde alabilecek. Müzekart GNS, dijital bir kart olduğu için başvurusunu gerçekleştirenler hiç vakit kaybetmeden müzeleri gezmeye başlayabilecek.

Gençler sıradaki talebiniz ne?

Yorumlara bekliyoruz…

10 yorum
    1. Olur başka emriniz var mı?
      Elektirik, su ve doğalgaz da ücretsiz olsun mu?
      Şaka gibisiniz varya..

  1. Can ve mal güvenliğinin sağlanması, suçluların canilerin tutuklanması, sokak köpeklerinin insanları avlamasına katletmesine izin verilmemesi. Mazlumların haklarının korunması, zalimlerin önüne atılmaması. Maalesef bunların hepsi var ve eskisinden daha kötü. Adalet yoksa uzaya gitsen ne olacak. Öyle bir memleket ki dayak yesen komalık olsan sakat kalsan biliyorsun ki ifadesinin ardından serbest bırakılacak. Ölsen 10-20 sene sonra serbest kalacak…

  2. Türkiye Almanya örnegini göz önünde tutup nufus büyüklüklerine göre JUGENDHERBERGE ( Genclik konaklama yurdu) tüm donanimlariyla ögrencilere sunulmalidir. Sinif gezintileri icin cok önemli olacaktir..Ülkeyi cesitli yerlerden gelip görme imkani digacaklardir…
    Tipki Ögretmen evleri benzeri konaklama yerleri gibi, alt yapisiyla insa edilirse ögrenciler icin büyük devrim olur… Ülkemizin her yerinden seyahat edip basta tatil olmak üzere konaklama imkanina sahip olmus olurlar.
    JUGENDHERBERGE`lerde ögretmen evlerinin donanimlarimdan az olmayan imkanlar var. Ücretleride oldukca az. Bunlara benzer yurtlar toki tarafindan yapilip bakanlik bünyesinde isletime veriliebilir…

  3. Genclerden baska talebiniz varsa yazin seklinde taleplerini beklemek cok yanliş. Herkez gorevini bilirse ve geregini yaparsa problemler adilmis olur. Gorevini yapmayan kaybeder. Her iki taraf icin bu gecerlidir. Kim ne yaparsa kendine yapar. Bilmem metamimi anlatabildimmi.

  4. Gençlerin ahlaksızlaşmasını kolaylaştırmayın. Merhamet, ahlak, iman telkinleri, dersleri elzem. Sorunu fark ediyorsunuz ama tedavi için saçma sapan şeyler yapıyorsunuz. Ahlaksızlaşan gençliği başınıza bela edeceksiniz. Niye bu kadar körce davranılıyor anlamıyorum. Neyin peşindesiniz?!

  5. Otel konforunda yurt hizmeti veriyor KYK’lar.
    Normal şartlarda öğrenciler yemek yardımı alıyor, İnternet ücretsiz. İkişer kişilik odalar her türlü imkan mevcut..
    Lakin bu gençlerin tek yaptığı şey şikayet etmek..
    Reis fazla verdi hata etti… Ne yazık ki hata etti…
    Ne kadar hizmet versen de mevzuya ideolajik bakan bazı kesim yine bu hizmetleri görmeyip şikayet edecek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir