Kastamonu Mutfağı Akademide gastronomik değerler akademi ile paylaşılıyor

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini, İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde gastronomi bölümleri ile buluşturuyor. Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin gelişimine katkı sunacak olan projenin ilk adımı bugün başladı. Kastamonu Mutfağı Akademi, 10-11 Kasım tarihinde İstanbul Kent Üniversitesi’nde Kastamonulu ustalar ve öğrenciler festival boyunca bir araya getirecek.

Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI) çalışmaları kapsamında İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğiyle Kastamonu Mutfağı Akademide adında yeni bir projeye imza atıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında, Kastamonulu ustalar ve üreticiler, bölgeye ait yemekleri, teknikleri ve ürünleri anlatmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek. Türkiye’nin 4. yeryüzü pazarı olan “Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı” katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar üniversitede iki gün boyunca bir festival havasında Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak gibi ürünlerini sergileyecek.

Yemek kokularının çiçek kokularına karıştığı festival

10-11 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte, 10 Kasım Cuma günü saat 13.00 “Coğrafi İşaretli ve Slow Food Nuhun Ambarı Listesinde Yer Alan Ürünlerin Yöresel Mutfakların Gelişimine Katkıları”, 14.00’te ise “Yöresel Mutfakların Nihai Tüketiciye Ulaşmasında Standardizasyon; yöresel lokantaların sürdürülebilirliği” konulu iki panel yapıldı. Panellerle eş zamanlı olarak, İstanbul Kent Üniversitesi bahçesinde açılan Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı, iki gün boyunca İstanbulluları Kastamonu’nun pastırma, siyez bulguru, mor sarımsak gibi özel ürünleri ve coğrafi işarete sahip özgün lezzetleriyle buluşturuyor. Festivalde üreticilerden alışveriş yapmak mümkün.

Öğrencilerin ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı, hem coğrafi işarete sahip özgün lezzetleriyle hem de Kastamonu’ya özgü kültürel değerleriyle çok sevildi. İstanbul Kent Üniversitesi Taksim yerleşkesinde gerçekleşen Kastamonu Mutfağı Akademi, şehrin en özel noktasında bir festival havasında gerçekleşiyor. Yemek kokularının çiçek kokularına karıştığı Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı’nda birbirinden güzel lezzetleri tadabilir, Kastamonu’nun en güzel çiçeklerini evinize taşıyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir