Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Dairesi Ramazan ayında yoğun ilgi gördü

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı’nın en çok merak edilen bölümlerinden Mukaddes Emanetler Dairesi, 11 ayın sultanı Ramazan’da ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

Günde 7 bin kişinin ziyaret ettiği Topkapı Sarayı’na gelen ziyaretçi sayısı, Ramazan ayında 10-13 bine kadar yükseldi

Mukaddes Emanetler Dairesi, halısından çinilerine, zemininden kubbesine, sergileme vitrinlerinden objelerine kadar en ince ayrıntısına kadar elden geçirilerek uzun bir aradan sonra ilk defa sergilenen eserlerle Ramazan ayına hazırlandı.

Bu yıl Ramazan ayında yeniden ziyaretçiyle buluşan eserler arasında Sancak Kur’an-ı Kerim’i ve gümüş mahfazası, zemzem sürahileri, Sakal-ı Şerif kutusu ve Hücre-i Saadet’ten taş ve toprak parçalarının içerisinde bulunduğu altın yaldızlı bir kutu yer alıyor.

Topkapı Sarayı, Ramazan Bayramı’nda 09.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak

“Ramazan ayı geldiği zaman buradaki yoğunluk ve ilgi daha da artmaktadır”

Ziyaretçi yoğunluğuyla ilgili konuşan Topkapı Sarayı Daire Başkan İlhan Kocaman, “İslam dini açısından çok mukaddes olan ve Peygamber Efendimizin günümüze kadar gelen eserlerini sergiliyoruz. Ziyaretçilerimizin en yoğun olarak gelip görmek istedikleri mekan burasıdır. Mukaddes emanetlere veya Hırka-i Saadet Dairesi’ne sadece ülkemizden değil, dünyanın pek çok bölgesinden, sadece burada bulunan eserleri görmek için geliyorlar. Peygamber Efendimizin mukaddes emanetlerinin yanında diğer peygamberlere ait olan eserleri de yine burada sergilememizden dolayı mekan çok fazla ilgi görmektedir. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman buradaki yoğunluk ve ilgi daha da artmaktadır. Aynı zamanda Topkapı Sarayı bayram süresince de her gün ziyarete açık olacaktır. Rahatlıkla ziyaret edilebilir.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir