Demokrasi nöbetinde sürpriz isim

Topbaş’ın davetlisi olarak İstanbul’da bulunan Saraybosna Başbakanı Elmedin Konakovic, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2016 03:14 GÜNCELLEME 05.08.2016 03:14 SİYASET
Demokrasi nöbetinde sürpriz isim
Demokrasi nöbetinde sürpriz isim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın davetlisi olarak İstanbul’da bulunan Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek oldu.

Kadir Topbaş ile birlikte Ümraniye ve Taksim’i ziyaret eden Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic, 15 Temmuz’dan itibaren ellerinde Türk Bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam eden İstanbullulara destek oldu.

‘ORTAK AKIL’ TAKSİM’DE ‘DARBEYE HAYIR’ DEDİ

Kadir Topbaş ve konuk devlet başkanı Elmedin Konakovic; Ümraniye Meydanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi, ardından da Taksim Meydanı’na geçti. STK’lar ile siyasetçi, işadamı ve sanatçılardan oluşan Ortak Akıl Platformu’nun “Sevdamız Vatan Yerimiz Meydan” temasıyla düzenlediği organizasyona katılan coşkulu vatandaşlara seslendi.

Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic, Saraybosna’dan Türkiye’ye 15 Temmuz şehitlerine saygı duruşunda bulunmak üzere geldiğini belirterek, “Onlara bütün meydanlardaki dostlarımızla birlikte dua etmek için geldik. Saraybosna şehitlerine Bosna Hersek’teki bütün vatandaşlarımızın selamlarını getirmek için geldik” dedi.

“Sizin günlerdir demokrasi nöbetinde durduğunuz gibi, biz de 4 yıl boyunca kendi devletimizi savunmak için sizler gibi ayakta durduk” ifadesini kullanan Elmedin Konakovic, “Sizin güçlü bir şekilde karşı koyduğunuz suçlulara karşı durduğunuz gibi biz de kendi vatanımızı savunduk. Türk milletine saygımızı göstermek için geldik. Yüce Türk milleti bütün dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Liderlerinize saygı duyduğumuzu göstermek için geldik. Cenabı Allah’a Türk milletini ve onun liderlerini koruması için dua etmeye geldik” şeklinde konuştu.

TOPBAŞ: İKİ BÜYÜK KAHRAMAN BU MİLLETİN GELECEĞİNİ KURTARDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bütün yürekli insanların meydanlarda bir araya gelerek dünyaya millet neymiş gösterdiğini ifade ederek, “Duruşunuza, tarzınıza bütün dünya şaşkınlık göstermekte. Bin yıllık tarihimizdeki destansı sayfalara yeni bir sayfa eklediniz. Altın harflerle yazılan 15 Temmuz bütün milletlere yeni bir ufuk açtı. Vatan, millet, bayrak söz konusuysa gerisi teferruattır diyerek meydanlara koştunuz. Tanklarla, toplarla, uçaklarla gelerek sizi sindirmek istediler. Sıkıyönetim ilan ettik dediler. Siz, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözüne gönül vererek meydanlara geldiniz, kutsal bir nöbet tutuyorsunuz. Nöbetiniz mübarek olsun” diye konuştu.

Dört gün önce ziyaretime gelen Lübnan Belediyeler Birliği Başkanının kendisine, ‘Bu duruş 3 yıl önce olsaydı, Mısır’daki darbe olmazdı’ dediğini dile getiren Başkan Kadir Topbaş, “Yani dünya insanlığına halka rağmen hiçbir şeyin olamayacağını gösterdiniz.  İnanıyorum ki bundan sonra milletler topluluğunda, ‘Bunlar nasıl bir millet’ diye hep sizden bahsedilecek. Rabbimiz devletimize, milletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu birlikteliğimizi sağlayan o güzel adamın çağrısına uyan tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum” diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Diklenmeden dik duran Cumhurbaşkanımız ve sizler, iki büyük kahraman bu milletin geleceğini kurtardınız. Siyasi mülahazalardan uzak tek yürek olarak 79 milyon nasıl bir arada durduysak, Türkiyemizin geleceğini de birlikte inşa edelim. Bu güzelliği devamlı kılalım. İhtilal ve darbeler ancak güçsüz ve ayrışmış toplumlarda başarılı olur. 15 Temmuz gecesinde, ‘Ya Rab yok mu bu karanlık gecenin sabahı’ diyerek dualı ağızlarıyla bize destek oldu. Hamdolsun, o FETÖ’nün hain teröristleri ve onlara destek olanlar rezil rüsva oldu. Mehmetçiğimizin o şerefli giysilerini giyerek bu millete silah doğrultanlar, halkımız yüreğiyle meydanlardayken asker kisveleriyle portakal ağaçlarının arkalarına gizlendiler.”

SARAÇHANE’DE NÖBET COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Gecenin ilerleyen saatlerinde Saraçhane’yi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Bayraklarıyla donatılan 15 Temmuz Şehitleri Caddesi’nde demokrasi nöbetine devam eden İstanbullularla buluştu. Gece boyunca marşlar ve şarkılarla coşan vatandaşlar, Topbaş’a yoğun ilgi gösterdi.

Demokrasi, bayrak ve milli irade nöbetinde kardeşlik atmosferi oluştuğunu ifade ederek, Türkiye’nin gelişmesini için bu güzelliğin devam etmesinin önemini vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların memnuniyeti için yatırım ve hizmetlerine hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Topbaş, çok yakında 7 ayrı metro hattı ile yeni karayolu tünellerinin startını vereceklerini müjdeledi.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunan ‘Demokrasi Nöbeti’nde, vatandaşlar şehitler için dualar etti. Marşlar ve şarkılar söylenen demokrasi nöbetinde İstanbullular, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbeye karşı tepkilerini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, caddeyi dolduran vatandaşlara yemek ve su ikramında bulundu.

YORUMLAR 1
  • Aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli demokrasi nöbeti deniyor. Bu nöbet vatan nöbetidir. İnsanlarımız vatanlarını korumak için tankların önüne atıldı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR