DTP koalisyon için 4 bakanlık istedi
Bağımsızları Mersin mitinginde konuşan DTP lideri Nurettin Demirtaş, yeni dönem hükümeti için koalisyon yapmaya hazır olduklarını ancak, 4 bakanlık istediklerini söyledi.
Abdullah Biçer'in haberi
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) bağımsız Mersin milletvekili adayı Orhan Miroğlu'nun düzenlediği mitingde konuşan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, yeni dönem hükümeti için koalisyon yapmaya hazır olduklarını ancak, 4 bakanlık istediklerini söyledi.
Miroğlu'nun DTP desteğinde metropol miting alanında düzenlediği mitinge DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu'nun yanı sıra partililer katıldı.
DTP Genel Başkanı Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in alanda bulunan partilileri selamlamasıyla başlayan mitingde, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Orhan Doğan anısına saygı duruşundu bulunuldu. Bölücü terör örgütü ve terör örgütü elebaşı lehine sloganların da atıldığı mitingde, bazı yerel sanatçılar konser verdi. Daha sonra alanda bulunan halka hitap eden DTP Genel Başkanı Demirtaş, yeni dönemde koalisyon yapmaya hazır olduklarını belirterek, 4 tane de bakanlık istediklerini söyledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, CHP Lideri Deniz Baykal'ın, CHP isminin ağırlığı altında kaldığını ileri sürerek, 'Bekle Ankara, barış geliyor. Yitirdiklerimizin vicdanı geliyor' dedi.
DTP'nin desteklediği Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu da, Türkiye'de topla tüfekle kesilmek istenen bir demokrasi süreci olduğunu iddia etti. Mersin'de 100 binin üzerinde oy alacaklarını ileri süren Miroğlu, 'Kuzey Irak'taki Kürtler için yeni dönemde Dışişleri Bakanlığı'nı talep edeceğiz. 22 Temmuz'da ayrılığın ve bir arada yaşamın referandumu yapılacak' diye konuştu.
MİTİNG SONUNDA SANATÇI DİYAR'A ULAŞMAK İSTEYEN VATANDAŞLARLA PARTİLİLER ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI
Miting sonunda sanatçı Diyar sahne alırken, sanatçıya sarılmak isteyen vatandaşlarla görevliler arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine şarkısını yarıda bırakarak sahneyi terk etmek isteyen sanatçıya bu kez yine alanda bulunan vatandaşlar tepki gösterdi.
Sanatçıyı linç etmek isteyen grup, tertip komitesinin araya girmesiyle sahneden indirilirken, sanatçı da güçlükle alanda bulunan otobüse binerek, olay yerinden uzaklaştı. Miting sırasında da sahne önünde zaman zaman izdiham yaşanırken, dağılım sırasında ise bölücü terör örgütü lehinde slogan atmak isteyen gruba polis müdahele etti. 30-40 kişilik grup, polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak, dağıldı.
Haber7
-
levent yakar 18 yıl önce Şikayet EtOldu, gözlerim doldu.... Allah kimseyi size muhtaç etmesin. Oldu sizler e İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma ve Adalet Bakanlıklarını verelimde işinizi rahat halledin:)Beğen
-
hüseyin coşkun 18 yıl önce Şikayet EtBen Tayyib olsam... Ben olsam Şunu yapardım... İşaret parmağımı ve yanındakini kaldırır.... Sonra da.. Yani Dtp nin zafer işaretini meşhur işarete çeviriverirdim... Anladınız siz onu..Beğen
-
samet terk 18 yıl önce Şikayet Etakp dtp koalisyonu.... malesef bu akp dtp ile koalisyon yapacak gibi gözüküyor...akp dtp ile koalisyon yapar çünkü adamlar zaten barzani gibi hareket ediyor hep...bu kadar teslimiyetçi olan bi akpnin dtplilere de taviz vermesi beni şaşırtmaz...Beğen
-
mustafa bulut 18 yıl önce Şikayet Etakp asla kurmaz. akp li gardaşlar.akp pkklılar ile asla koalisyon kurmayacak.başbakan bunu stv de kendisi açıkladı.bu safsatayı çıkaranlar mhp ve chp liler.sakın aldanmayın onlara.bunların siyaseti yalan ve iftiralar üzerine kurulmuştur.amaçları akp yi yıkmak,chp-mhp koalisyonunu kurmak.ama allahın izniyle başaramayacaklar.sakın bunlara aldanıpta akp den vazgeçmeyin.bunların hepsi yalan. birde dtplilerin adam olacağına ben inanmıyorum.adamlar her seferde pkk aleyhine slogan atıyorlar.bunlar adam olmaz. DURMAK YOK ....Beğen
-
Kara Kartal 18 yıl önce Şikayet Et. sizle koalisyon kim yaparki yapsa yapsa zamanında dehapla beraber meclise giren chp yapar sanmayınki akp dtp ile koalisyon yapıcak böyle birşeyi boşuna tartışıp kafa bile yormayın böyle birşey yapamaz yapmak istesede yapmazBeğen