İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan flaş karar!

İstanbul İl Seçim Kurulu CHP’nin ‘oylar sayılmasın’ itirazını reddetti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2019 18:56 GÜNCELLEME 03.04.2019 19:29 SİYASET
İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan flaş karar!
İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan flaş karar!

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından itirazlar üzerine İstanbul'da 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor. AK Parti ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazlar ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurulları harekete geçti.

 

 

Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı yapılıyor. Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesinde de tüm oylar yeniden sayılıyor.

12 İLÇEDE DURDURULMASINI TALEP ETTİ

 

 

Oyların yeniden sayılmasından rahatsız olan CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurarak İlçe Seçim Kurulları tarafından verilen 'oyların yeniden sayılmasına' ilişkin kararların 12 ilçede durdurulmasını talep etti.

CHP'nin başvurusunu değerlendiren İstanbul İl Seçim Kurulu, itirazların reddine karar verdi. Böylece CHP'nin oy sayımlarını durdurma girişimi bir kez daha boşa çıktı.

Bilindiği gibi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 7 ilçedeki oy sayımlarını durdurma girişimi dün İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiş, daha sonra Yüksek Seçim Kurulu olağanüstü toplanarak bu kararın kaldırılmasına hükmetmiş, oy sayımları yeniden başlamıştı.

YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide ,görüyorsunuz sandıklı oy seçimi güvenlideğil,her sayışta sonuç değişebiliyor. peki o zaman niye elokronik ortamda güvenli ve yanılmaz olan parmak,el ve göz iziyle oy kullandırılmıyor.seçimler elokronik ortamda yapılmıyor.
    Cevapla
  • SEVDA 4 yıl önce Şikayet Et
    haketmedikleri bir sonuç hile ile alınmış tekrar sayılacak deyince niye tutuşup itiraz ediyosunuz yediğiniz bir halt var çünkü nasiiiiiiil açığa çıkacak göreceğiz inşallah
    Cevapla
  • Baba Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    ANKARA GENELİ : cumhur ittifakı=1.619.738 oy. millet ittifakı=1.438 327 oy. bir yanlışlık yok mu bu işte.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    chpkk fetö terör örgütü ve pkk terör örgütünün yardımıyla hileyle hırsızlık la seçimi kazanacakdılar bu tuzak 1 senedir planlanlanmış ak partili sanılan sandık görevlileri chp hdp li çıktı
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul u tekrar bizans alamıyacak yunanistan açıklama yaptı kostaninepolisi aldık ayosafya nın intikamı alındı diye ya oynanan oyun büyük bunu görmeyen at kafalılar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR