Dalaman’ın şifresi çözüldü

15 Temmuz gecesi Dalaman Havalimanı’nda yaşananlarla ilgili yeni detaylar çıktı. Akıncı’da olduğu gibi Dalaman’da da ‘kırmızı alarm’a geçen cuntacılar, “Bu gece VIP misafir ve general Ankara’ya gidecek, CASA uçağını hazırlayın” talimatını verdi. Ancak planları başarıya ulaşmadı. Erdoğan’ı taşıyan helikopter radara yakalanmadan Dalaman’a indi. Erdoğan, kısa süre sonra ATA uçağıyla da kalkış yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2019 06:56 GÜNCELLEME 13.05.2019 06:56 SİYASET
Dalaman’ın şifresi çözüldü
Dalaman’ın şifresi çözüldü

Akıncı Üssü’nden yönetilen hain darbe girişiminin ikinci üssü olan Dalaman Meydanı’nda o gece yaşananlara ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı. FETÖ’nün darbe girişiminin en önemli ve tek hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Bu nedenle darbeciler, Erdoğan için 3 ayrı plan hazırladı ve bu planlar 13 Temmuz günü A-3 kağıtları üzerinden verilen brifing ile kesin hale getirildi. Birinci plan Huber Köşkü içindi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Bakan Berat Albayrak,eşi Esra Albayrak ile çocukları Ahmet Akif, Marmaris’ten Dalaman’a gelen helikopterden ATA uçağına transfer olurken görülüyor.

HELİKOPTER ARIZALINCA YERİNİ TESPİT EDEMEDİLER

 

İkinci planı 16 Temmuz Antalya programına göre yapan darbeciler, son planı da Okluk Koyu için hazırladılar. Ancak Cumhurbaşkanının Okluk Koyu’nda tam olarak nerede olacağını bilmeyen cuntacılar kesin bir planlama yapamadı. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Okluk Koyuna giderken helikopteri arızalandı ve gideceği noktaya kara yoluyla devam etti. Böylece darbeciler Cumhurbaşkanlığı helikopterinin tam olarak nereye indiğini radardan takip edemedi. Bu nedenle, 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde Diyarbakır’dan F-16’larla Dalaman’a gelen darbeci general Deniz Kartepe ile beraberindeki iki pilot keşif podlarıyla bölgenin fotoğraflarını çekti.

Erdoğan’ı taşıyan helikopter darbecilere yakalanmamak için denizin 10 metre üstünden uçarak piste vardı. Suikast timi ise o sırada Erdoğan’ın kaldığı otele baskın düzenledi.

DALAMAN’DA AKINCI BENZERLİĞİ

Erdoğan’ın kaldığı oteli tam olarak tespit edemeyen darbecilerin, Dalaman Meydanı’nda da birtakım tedbirler aldığı ortaya çıktı. Alınan bu tedbirler, 15 Temmuz günü Akıncı Üssü’nde yaşanan olaylar ile Dalaman Hava Meydanı’nda olan olayların benzerlik gösterdiğini ortaya koydu. Buna göre, her iki meydanda da olağan dışı olarak mesai saat 13.30’da bitirildi. Akıncı Üssü’nde uygulanan ‘kırmızı alarm’ tedbirleri Dalaman’da da uygulandı. Darbecilerin ele geçirdiği Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi tarafından saat 23.00’da gönderilen “Katılışlar” konulu mesaj emrine kısa zaman içinde reaksiyon gösterilirken, Dalaman Meydanı’ndaki kritik personel, ‘Savaş Çağırma Planı’ ile göreve çağrıldı.

SAVAŞ ZAMANI AÇILAN HAREKAT MERKEZİNİ AÇTILAR

Savaş Çağırma Planı ile çağrılan personelin ise çok kısa bir zamanda savaş zamanı açılan ‘Savaş Harekat Merkezi’ni faaliyete geçirdiği tespit edildi. Yapılan bu işlem, üs komutanlık olan Eskişehir Hava Harekat Merkezine bildirilmesi gerekirken burayla herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Dalaman Hava Meydanı’ndan İzmir Kaklıç Meydanı’nda askeri ulaştırma uçağı ile neden beklediği tespit edilemeyen ihraç general Hasan Hüseyin Demiraslan, Cumhurbaşkanına suikast timinin başındaki Gökhan Şahin Sönmezateş ve darbeci general Bekir Ercan Van ile telefon temasının bulunduğu belirtildi.

VIP MİSAFİR VAR, ANKARA’YA GİDECEK!

Dalaman Hava Meydanı’ndaki hem havacıların hem denizcilerin hem de sivil apronun olduğu taraflardaki hareketliliğin Cumhurbaşkanı Erdoğan için olduğunu gösteren yeni bir gelişme de ortaya çıktı. Cumhurbaşkanına suikast davasında tanık olan ancak hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 2018 Mart’ta FETÖ’den gözaltına alınarak tutuklanan denizci yarbay Emin Keskin’in “Bu gece VIP misafir ve general Ankara’ya gidecek, CASA uçağını hazırlayın” şeklinde emir verdiği kaydedildi. CASA uçaklarının en kıdemli Deniz Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş E.A. ise Yarbay Keskin’e uçuş yasağı olduğunu, verilen emrin yasalara aykırı olduğunu söyleyerek şahsi motoru ile meydandan ayrıldı. Bu durumdan korkan diğer bakımcı astsubaylar da CASA uçağını hazırlamadı.

Alçak irtifayla Dalaman’a indi

Tek hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan olan darbecilerin planları başarılı olabilseydi muhtemelen darbe de başarıya ulaşacaktı. Ancak Dalaman Hava Meydanı’nda da hazırlıklar yapan darbeciler planlarını gerçekleştiremedi. Erdoğan’ı taşıyan helikopter, Dalaman Meydanı’na doğru hareket etti. Ancak kendini tanıma sistemini kapatan helikopter, alçak irtifadan arazi maskelemesi ile Dalaman Meydanı’na indi. Burada yüksek irtifa radarı olduğu için helikopter fark edilemedi.

ATA yerinde İsviçre uçağı!

ATA uçağı normalde 5 numaralı perona yanaştırılırken, o gece 21 numaralı perona park ettirildiği belirlendi. 5 numaralı perona ise İsviçre Monarch şirketine ait bir uçak park ettirildiği tespit edildi. Uçuş planı ve yolcu manifestosu olmayan Monarch Hava Yolları’nın uçağı inmeden önce gelen Pegasus ve Bora Jet’e ait iki uçağın Güllük’e yönlendirildiği, Monarch ile ATA uçağının arka arkaya inmesinin sağlandığı da öğrenildi. Ayrıca Monarch şirketinin, güvertesinde helikopter pisti olan bir yatı ise Dalaman açıklarında beklettiği edinilen bilgiler arasında.

Yenişafak

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay kâfirler vay...
    Cevapla
  • Monarch 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere'nin en büyük beşinci havayolu şirketi olan Monarch Airlines,
    Cevapla
  • Yaşar Özdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Son cümle ilginç
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    allah develtimizde birdaha darbe göstermesin birlik olun bunlar sadece güçten anlar.
    Cevapla
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    hainlerin sonu idam cezası olmalı, bırak yabancılar ne derse desin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR