Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerle iftar yemeğinde buluştu. Erdoğan, iftar yemeğinin ardından gençlerin sorularını yanıtladı.

Başkan Erdoğan snaatçılarla ilgili bir sorua, ''Sanatçı sanatıyla aslında konuşmalı. Sanatçı sanatıyla siyaset yapmalı. Sanatçı kalkıp da sanatını veya bulduğu o muhabbeti, sevgiyi karşı siyasi anlayışa tavır olarak genelleştirirse, bu ülkede birliğe beraberliğe katkıda bulunmaz. O zaman bu sıkıntıların kaynağı olur.

Haliç Kongre Merkezi'nde birisi çıkıp bu sloganı atıyor. Bir kere burası Haliç Kongre Merkezi. Oranın temelini atan benim. Oranın olduğu yer eskiden mezbahaneydi o bina. Sakatatın işlendiği bir yerdi orası. Kültür Bakanım ile Binali Bey pazar günü yapılacak olan operayı izlemeye geliyorlar. Geldiklerinde bu slogan atılmaya başlanıyor. Başlandığı andan itibaren bile Binali Bey dönüp onları alkışlıyor.'' yanıtnı verdi.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • canan 20.05.2019 10:13
    doğru demiş.demek ki neymiş sen yaranmak istersen ALLAH a yaran kullar zaten nankördür.
  • Kamil 20.05.2019 08:51
    Orada hiç sanatçı yoktu zaten. Şarkıcı ,artist sanatçı değildir. Sanatçı kime denir ? Mimar Sinan , Yunus emre gibi kalıcı eserler bırakan kişilere denir.
  • bekir cizmeci 19.05.2019 13:26
    Sonucta bu arsizlikla ,densizlikle,hadsizlikle,utanmazlikla tukuruklerinde bogulacaklar insaallah.
  • Durum Bu 19.05.2019 11:25
    Bizde Halka mal olmuş gerçek sanatçıların dışında 2 ayrı kesim var. Bunlardan ilki sanatçı geçinen ama sanat namına hiç bir başarısı olmayan, gelir geçer köpük tabaka. Diğeri ise sanattan ve sanatçılıktan geçimini sağlayan popüler kültürün bugün var yarın yok elemanları. Her iki kesimde yer alanların ortak noktası toplumda sağlam bir zemin bulmamış olmaları. Bunların ciddi bir kısmı nedense kendilerini toplumun sözcüsü sayıp mevcut hükümete her fırsatta çemkirmeyi görev biliyor.
  • Erdal 19.05.2019 09:51
    İnşallah 23 haziran da gereken yapılacaktır. Nankör çok
Daha fazla yorum görüntüle