4 partiden Doğu Akdeniz için ortak bildiri

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Doğu Akdeniz ile ilgili ortak metin yayımladı. Bildiride, "Kıbrıs Türk'ünün ve Türkiye Cumhuriyetinin hak ve çıkarlarını görmezden gelme, yok sayma yönündeki girişimlere karşı olduğumuzu en açık ifade ile ortaya koyuyoruz" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2019 17:29 GÜNCELLEME 18.07.2019 17:46 SİYASET
4 partiden Doğu Akdeniz için ortak bildiri
4 partiden Doğu Akdeniz için ortak bildiri

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, Doğu Akdeniz için ortak bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

 

"AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bildirisinde;  "Doğu Akdeniz Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partiler olarak Doğu Akdeniz bölgesi hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda, bir oldu-bittiye getirerek Kıbrıs Türk’ünün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk temelindeki meşru hak ve çıkarlarını görmezlikten gelme, yok sayma, hesaba katmama yönündeki tüm girişimleri, hesapları şiddetle telin ediyor, bu yönde siyaset yürüten çevrelerin politikalarına her hal ve şartta karşı olduğumuzu en açık ifade ile ortaya koyuyoruz."

YORUMLAR 3
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK'lı kâfirler ortada yok. İsrail'in yeni emrini bekliyorlar.
    Cevapla
  • gökbörü 4 yıl önce Şikayet Et
    kemal ile meral her konuda car carr konuşuyo batının işgaline karşı miyavlıyan kedi gibiler reis ve devlet bey i örnek alın
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine de CHP ve ip e güvenmeyin yarın abileri siz ne yapıyorsunuz derlerse hemen vaz geçerler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR